15 år etter 11.september-terroren kunne brannsjef Lawrence Stack endelig gravlegges

- Nå vil vi ha et sted å gå til, sier kona.

GRAVFERD: Svøpt i det amerikanske flagget blir Lawrence Stacks kiste fraktet ut av kirken i forbindelse med begravelsen fredag. Gående bak kista, kledd i hvitt, er enka etter brannsjefen, Theresa Stack. Foto: AP Photo / Frank Eltman
GRAVFERD: Svøpt i det amerikanske flagget blir Lawrence Stacks kiste fraktet ut av kirken i forbindelse med begravelsen fredag. Gående bak kista, kledd i hvitt, er enka etter brannsjefen, Theresa Stack. Foto: AP Photo / Frank Eltman Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I forrige uke fikk alle brannstasjoner i New York den samme meldingen. Ut av printerne byen rundt kom den samme skriftlige beskjeden, kode 5-5-5-5: Et dødsfall i tjenesten.

Døde 11.september

«Det er med sorg avdelingen kunngjør at bataljonssjef Lawrence T. Stack er død, som følge av skadene han pådro seg da han arbeidet ved Mahattan Box 5-5-8087», lød meldingen, ifølge New York Times.

Samtlige brannmenn vet hva det dreier seg om. Beskjeden ble etterfulgt av et klokkeslett, 8.47 a.m., og datoen 11.september 2001.

Fram til forrige uke hadde man ikke kunngjort dødsfallet til brannsjef Stack. Årsaken til det er at man ikke hadde funnet levninger av Stack i ruinene ved tvillingtårnene. En katolsk begravelse krever at man har levninger av den avdøde, og familien utsatte dermed begravelsen i håp om at spor av en kjær ektemann og pappa skulle bli funnet.

- Uker ble til måneder. Måneder ble til år. To år ble til fem, som ble til ti. Nå er det 15 år, sier Michael Stack, en av brannsjefens to sønner, som begge har fulgt i sin fars fotspor.

I dagene og ukene etter terrorangrepet dro Michael til ruinene i håp om at de skulle finne faren. Men de fant ham aldri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer