15 år for Bardosen-drapet

29-åringen som er tiltalt for å ha drept spesiallærer Wenche Bardosen, bør få 15 års fengsel mener påtalemyndigheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bardosen var i live i minst åtte timer etter at hun var slått i hodet av gjerningsmannen. Hun greide ikke å tilkalle hjelp, og blødde til slutt i hjel.

Ifølge tiltalen forlot 29-åringen offeret etter at han hadde slått henne flere ganger i hodet.

I Tønsberg byrett forklarte den 29 år gamle tjømemannen at han før han forlot leiligheten der han hadde brutt seg inn, hørte pustelyder fra personen han hadde slått. Likevel varslet han aldri lege eller politi.

Hasardiøs klatretur

Det var natt til 25. mai at 29-åringen ifølge tiltalen brøt seg inn i Bardosens leilighet, som ligger i loftetasjen på Klokkeråsen skole i Tønsberg. Selv hevder 29-åringen at han tok seg inn i leiligheten fordi han ville stjele penger til amfetamin.

Han kom direkte fra en bryllupsfest i Sandefjord, da han ikledd smoking brøt seg inn hos Bardosen. I bryllupet hadde han drukket mye alkohol, og han hadde også sniffet flere store doser med amfetamin.

Overfor retten beskrev 29-åringen seg selv som svært ruset, da han foretok den vågale klatreturen over det skrålente taket på skolebygningen på Klokkeråsen. Han husket bare vagt at han hadde tatt seg inn gjennom et vindu som sto åpent.

Husker lite

Hva som siden skjedde er svært uklart i og med at det ikke fins vitner til ugjerningen. Selv forklarte 29-åringen for Tønsberg byrett at han ikke husket noe særlig av drapsnatten.

- Jeg husker at jeg registrerte en bevegelse, så hørte jeg et skrik. Jeg ble livredd og kastet meg over et menneske. Men jeg vet ikke om det var kvinne eller mann, eller et ungt eller gammelt menneske, sa Tjøme-mannen.

Ifølge rettsmedisineren som obduserte Wenche Bardosen, ble hun tildelt minst fem-seks kraftige slag/spark mot hodet. Hun ble også funnet avkledd nedentil og med en rift i underlivet. 29-åringen klarte aldri å gi noen forklaring på dette i retten. Han er heller ikke tiltalt for utukt.

Drept med forsett

I sin prosedyre fredag ba aktor, statsadvokat Paal Christian Aarthun, byretten dømme 29-åringen i tråd med tiltalen, som lyder på forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Han la ned påstand om 15 års fengsel for 29-åringen.

Tiltaltes forsvarer, advokat Anders Bahr, la ned påstand om at 29-åringen må dømmes på mildest mulig måte. Bahr prosederte på at 29-åringen må straffes for legemsbeskadigelse med døden til følge fordi han mente at det ikke var bevist at 29-åringen burde ha forstått at Bardosen ville dø da han forlot henne i leiligheten.