Dobbeltdrapet i Kristiansand

15 år gammel gutt har tilstått dobbeltdrapet i Kristiansand

Har tilstått drapet på Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) i avhør.

KRISTIANSAND: En 15 år gammel gutt er siktet for dobbeltdrapet på Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48). Det kom fram under en pressekonferanse i Kristiansand onsdag morgen. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND / OSLO (Dagbladet): Politiet i Kristiansand har pågrepet og siktet en 15 år gammel gutt for drapet Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48), som ble knivdrept på åpen gate i Kristiansand mandag ettermiddag.

Det melder politiet på en pressekonferanse i dag.

- Et av sporene vi jobbet med i går kveld var en 15 år gammel etnisk norsk gutt som satt i vitneavhør hos politiet. Samtidig som han satt i avhør ble det gjennomført etterforskningsskritt.

- Det førte til at vi 21.00 i går kveld siktet gutten for drap. Han forklarte nesten umiddelbart at han hadde utført drapet på Tone Ilebekk og Jakob Abdullahi Hassan. Han ga deretter en detaljert forklaring til politiet, sier sjef for felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar.

Gutten tilsto drapet overfor politiet.

Politiet sier de fester lit til guttens forklaring, og at de ikke har noen konkrete holdepunkter på at det er flere enn én gjerningsperson.

I omgangskretsen til drapsoffer

Politiet opplyser at 15-åringen er i omgangskretsen til drepte Jakob Abdullahi Hassan. Politiet sier de vil etterforske om det kan ha vært en konflikt mellom drapssiktede og det 14 år gamle drapsofferet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer