KRISTIANSAND: En 15 år gammel gutt er siktet for dobbeltdrapet på Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48). Det kom fram under en pressekonferanse i Kristiansand onsdag morgen. Video: NTB Scanpix Vis mer

Dobbeltdrapet i Kristiansand

15 år gammel gutt har tilstått dobbeltdrapet i Kristiansand

Har tilstått drapet på Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) i avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND / OSLO (Dagbladet): Politiet i Kristiansand har pågrepet og siktet en 15 år gammel gutt for drapet Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48), som ble knivdrept på åpen gate i Kristiansand mandag ettermiddag.

Det melder politiet på en pressekonferanse i dag.

- Et av sporene vi jobbet med i går kveld var en 15 år gammel etnisk norsk gutt som satt i vitneavhør hos politiet. Samtidig som han satt i avhør ble det gjennomført etterforskningsskritt.

- Det førte til at vi 21.00 i går kveld siktet gutten for drap. Han forklarte nesten umiddelbart at han hadde utført drapet på Tone Ilebekk og Jakob Abdullahi Hassan. Han ga deretter en detaljert forklaring til politiet, sier sjef for felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar.

Gutten tilsto drapet overfor politiet.

Politiet sier de fester lit til guttens forklaring, og at de ikke har noen konkrete holdepunkter på at det er flere enn én gjerningsperson.

I omgangskretsen til drapsoffer

Politiet opplyser at 15-åringen er i omgangskretsen til drepte Jakob Abdullahi Hassan. Politiet sier de vil etterforske om det kan ha vært en konflikt mellom drapssiktede og det 14 år gamle drapsofferet.

Kaddeberg Skaar opplyser at den siktede ikke har politisaker mot seg fra før.

Politiet sier de fortsatt etterforsker motiv, men har ikke funnet noe kjennskap mellom siktede og drepte Tone Ilebekk.

- Dette var en tragisk sak i utgangspunktet. Saken er ikke mindre tragisk når det er en 15 år gammel gutt som står bak, sier Kaddeberg Skaar.

GRAFIKK: Kjell Erik Berg / Dagbladet
GRAFIKK: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer

Ivaretas av helsepersonell

Guttens pårørende ble informert om siktelsen i går kveld, og blir ivaretatt.

Han har fått oppnevnt advokat Svein Kjetil Stallemo som forsvarer. Advokatkontoret sier til Dagbladet at Stallemo ikke vil være tilgjengelig før i ettermiddag.

Gutten ivaretas nå av helsepersonell, og påtalemyndigheten vil framstille ham for fengsling i løpet av dagen.

- Vi er veldig fornøyd med hvor saken står fra politiets side. Vi vet også at de pårørende har fått en beskjed som gjør livet deres enklere.

- Det at vi nå har fått en tilståelse er et resultat av en omfattende og intensiv etterforskning de første 30 timene som har gitt resultater, sier Skaar.

Fortsetter etterforskningen

- Samtidig er det nå nye pårørende i denne tragiske hendelsen. Politiets kriseteam er koblet inn og følger opp familien.

Det vil være fullt trykk på etterforskningen videre. Det vil være nye avhør av gutten,vitneavhør, samt nye tekniske og taktiske undersøkelser. Det er også analysearbeid som gjenstår.

Politiet sier de har en formening om hva som var drapsvåpenet, men ønsker ikke å kommentere dette.

Var på buss med 14-åringen

Et av politiets viktigste spor var Jakob Abdulahi Hassans bevegelser i forkant av drapet.

Han tok bussen fra Henrik Wergelands gate i Kristiansand sentrum klokken 15.30 til et sted nær åstedet, nærmere bestemt Marviksveien like ved skolen.

<strong>DREPT:</strong> Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassas (14). Politiet holder pressekonferanse om drapet klokka 09.00. Foto: Politiet
DREPT: Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassas (14). Politiet holder pressekonferanse om drapet klokka 09.00. Foto: Politiet Vis mer

Det er en busstur som tar 10-12 minutter, noe som dermed plasserer Hassan nær åstedet 15.42-15.44, nesten en halvtime før politiet får melding om knivstikkingen.

Politiet sier de tror den siktede 15-åringen var på den samme bussen.

- Vi har en klar formening om at de var sammen på bussen. Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på om det var flere på bussen, sier Skaar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer