15 år gammel jente erkjenner drap på ansatt (30)

Siktet for drap i Asker.

ERKJENNER Å HA DREPT: En 15 år gammel jente erkjenner drapet på en ansatt ved en barnevernsinstitusjon i natt. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
ERKJENNER Å HA DREPT: En 15 år gammel jente erkjenner drapet på en ansatt ved en barnevernsinstitusjon i natt. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet). Den 15 år gamle jenta som er siktet for drapet på en 30 år gammel ansatt ved Behandlingssenteret Små Enheter i Asker i natt, erkjenner straffskyld for drap.

Det opplyser jentas forsvarer, advokat Cecilie Nakstad til Dagbladet.

- Hun blir i kveld plassert i fengsel, dessverre. Politiet vil fremstille henne for fengsling i morgen. Det er beklagelig å varetektsfengsle en 15-åring, men helsevesenet har ikke funnet noen alternativer til fengsel for henne. Jenta samtykker til fengslingen, men samtidig ønsker vi å se an hvilke alternativer vi har i morgen, sier Nakstad.

Jenta ble avhørt i nærmere tre timer i kveld. Nakstad ønsker ikke å gå inn på 15-åringens utover at hun erkjenner drapet.

Det var klokka 02.09 i natt politiet fikk melding om en hardt skadd kvinne ved behandlingssenteret. Da politiet ankom stedet var livet ikke til å redde. Den 15 år gamle jenta ble pågrepet på stedet uten dramatikk.