15 år gammel jente funnet død i Son

En 15 år gammel jente ble lørdag kveld funnet død i en tomannsbolig i Son sentrum i Akershus. Politiet i Follo tror jenta er drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er skader på liket som gjør at vi tror hun er drept, sier politibetjent Arild Skarø til Aftenposten.

Det var jevnaldrende ungdommer som skulle ha med jenta på fest, som fant henne død i hennes mors leilighet i første etasje av en tomannsbolig i Son sentrum ved 20.45-tiden lørdag kveld.

Et vindu på venstre side av inngangsdøren til leiligheten var knust, og da ungdommene så blod på innsiden av vinduet, ringte de umiddelbart etter politi og ambulanse. Inne i stuen sto fjernsynet fortsatt på. Huset ligger litt tilbaketrukket opp fra Storgaten i Son. Det er ikke innsyn igjennom vinduene før man er helt oppe ved huset.

Da politi og ambulansefolk kom til stedet så de at jenta var påført ytre skader.

Sjokk og vantro

Meldingen om drapet ble i natt mottatt med sjokk og vantro blant lokalbefolkningen i Son. Mange av jentas venner ble fraktet til Son kro, der et krisepsykiatrisk team fra Vestby og en prest var samlet for å ta hånd om dem.

15-åringen beskrives av venner og kjente som populær og omgjengelig. Hun skal ha vært en veldig god danser, og fungerte til tider som instruktør i den lokale danseforeningen.

Kripos-bistand

Lensmann i Vestby, Rolf Lersbryggen besluttet i natt å be Kripos om bistand i etterforskningen. Fire tekniske etterforskere fra Kripos kom til Son natt til søndag. Politiet har ikke pågrepet noen, og har ifølge lensmann Lersbryggen foreløpig ingen mistenkte, men avhørte i natt flere vitner.