ANGREP TYSK POLITI MED KNIV: Den 15 år gamle jenta - som nylig ble stoppet fra å melde seg til tjeneste hos IS i Irak, angrep fredag ettermiddag en politikvinne her på sentralbanestasjonen i Hannover. Arkivfoto: Jochen Luebke/DPA
ANGREP TYSK POLITI MED KNIV: Den 15 år gamle jenta - som nylig ble stoppet fra å melde seg til tjeneste hos IS i Irak, angrep fredag ettermiddag en politikvinne her på sentralbanestasjonen i Hannover. Arkivfoto: Jochen Luebke/DPAVis mer

15 år gammel jente reddet fra IS, angrep tysk politi med kniv

Ble nylig hentet hjem fra Tyrkia, da hun ville gå i tjeneste hos IS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Angrepet fant sted fredag ettermiddag på sentralstasjonen i Hannover, der Forbundspolitiet var blitt alarmert om et heftig oppgjør mellom jevnaldrende. En 34 år gammel betjent forsøkte å roe ned gemyttene, da 15-åringen plutselig trakk fram en kjøkkenkniv og stakk politimannen i halsen. Skadene var omfattende, men legene kunne utpå kvelden melde 34-åringen utenfor livsfare.

Virket iskald Etterforskerne gikk umiddelbart ut fra at jenta, som er født i Tyskland av marokkanske foreldre, var i psykisk ubalanse og at sykdommen var årsak.

15-åringen hevdet i et avhør fredag kveld at handlingen ikke hadde vært planlagt, men at hun ble provosert av å bli utsatt for kontroll. Det ble funnet ytterligere en kniv i veska hennes. Jenta ble lørdag siktet for forsøkt på overlagt drap. Kjennelsen fra lørdag om varetektsfengsling, ble i dag forlenget av forhørsretten.

Det seks centimeter lange knivbladet trengte seg dypt inn i offerets hals. —Det er et under at han overlevde, sier en polititalsmann til Bild Online. Han forteller at jenta etter handlingen virket iskald og var helt uinteressert i om betjenten kom til å overleve: —Hun var bare opptatt av om hodeplagget satt riktig.

Ville til IS
Jenta skal siden november i fjor ha befunnet seg i tyske myndigheters søkelys, fordi hun viste tegn på voldsom radikalisering og ble mistenkt for å forberede en terrorhandling i Tyskland. Hun forsvant imidlertid fra myndighetenes radar, da hun greide å ta seg ut av landet og reise til Tyrkia. Hun skal ha befunnet seg i grenseområdet til Syria, da hun nylig ble oppsporet av sin egen mor og brakt tilbake til Tyskland før hun fikk meldt seg til tjeneste hos IS.

Terrorhandling I løpet av de siste dagene har etterforskerne funnet bevis for at jenta fortsatt står i nærkontakt med IS, og mener det foreligger bevis for at knivangrepet i virkeligheten var en planlagt terrorhandling.

15-åringen skal nå utredes for en mulig psykisk lidelse.

Berlinsk terrordoktor I løpet av formiddagen ble en 33 år gammel lege anholdt i Berlin. Vedkommende skal være IS-tilhenger, men ville ikke selv delta i krigen. Anklagemyndighetene i Berlin mener nå å kunne føre bevis for at legen søkte seg ut en naiv 24-åring, som han systematisk overtalte til å bli selvmordsbomber for IS.

Det var den tyske legen som kjøpte utstyr og betalte enveisbilletten, da 24-åringen tidligere i vinter reiste inn i Nord-Irak, melder Bild Online. 24-åringen rev kort tid senere 12 irakiske offiserer med i døden, da han sprengte seg i lufta. Tyske anklagemyndigheter mener nå at den 33 år gamle legen kan tiltales for et dusin tilfeller av medvirkning til overlagt drap.