Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15 arbeidere kvalt i ulovlig gruve i Kongo

På 20 meters dyp.

 GIGANTISK GRUVEOMRÅDE:  Dette er et av koppergruveanleggene ved byen Kolwezi. Andre juledag ble 15 gruvearbeidere kvalt under graving av en ulovlig gruve i samme område. Kolwezi er en by med om lag en million innbyggere i Kongos store mineralprovins Katanga, som er på størrelse med Spania. Illustrasjonsfoto: AFP/NTB Scanpix.
GIGANTISK GRUVEOMRÅDE: Dette er et av koppergruveanleggene ved byen Kolwezi. Andre juledag ble 15 gruvearbeidere kvalt under graving av en ulovlig gruve i samme område. Kolwezi er en by med om lag en million innbyggere i Kongos store mineralprovins Katanga, som er på størrelse med Spania. Illustrasjonsfoto: AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lubumbashi (NTB-AFP):
15 personer døde av luftmangel under gravingen av en ulovlig gruve sør i Kongo fredag.

Hendelsen fant sted i Kolwezi i Katanga-provinsen. Flere har tidligere mistet livet i jakten på mineraler som kobber og kobolt i det samme området.

- Arbeiderne døde av luftmangel i en tunnel som var 20 meter dyp. Dette var ikke et jordskred, sier Kolwezi-ordfører Deoda Kapenda til AFP.

Til tross for store mengder naturressurser, blir Kongo regnet som et av verdens minst utviklede land.

(NTB-AFP).

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media