OPPTØYER: Fra Kairo i dag. Demonstranter støtte sammen med sikkerhetspoliti under en markering mot president Mohamed Mursis lovendringer. Foto: AHMED GOMAA / AP / NTB SCANPIX
OPPTØYER: Fra Kairo i dag. Demonstranter støtte sammen med sikkerhetspoliti under en markering mot president Mohamed Mursis lovendringer. Foto: AHMED GOMAA / AP / NTB SCANPIXVis mer

15-årig gutt drept under sammenstøt i Egypt

Opptøyer utenfor hovedkvarteret til Det muslimske brorskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gutt er drept og rundt 60 er såret i sammenstøt utenfor hovedkvarteret til Det muslimske brorskap i Egypt.

Vitner forteller at det brøt ut kraftige sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av president Mohamed Mursi ved kontorene til Brorskapet i byen Damanhour i Nildeltaet, hvor det har vært store uroligheter de siste dagene.

Ifølge Brorskapet og Mursis parti Frihets- og rettferdighetspartiet (FJP) var det en 15 år gammel gutt som ble drept i sammenstøtet. Gutten, Islam Fathi Mohammed, var medlem av partiet, ifølge Jamal Hichmat, en av bevegelsens ledere.

Brorskapet varslet tidligere søndag at det skulle arrangere støttedemonstrasjoner for Mursi. Det har blitt gjennomført store protestaksjoner i Egypt de siste dagene som en følge av Mursis beslutning om å gi seg selv utvidede fullmakter, blant annet at hans politiske avgjørelser ikke kan prøves for domstolene.

(NTB)