Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 15-årig jente forsøkt lokket med i bil

Politiet ber om tips fra publikum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Telemark politidistrikt ber nå om publikums hjelp; ei 15-årig jente har forklart at hun ble forsøkt lokket med i en bil av en ukjent mann i utkanten av Porsgrunn sentrum.

- Vi fester lit til jentas forklaring, og tar denne saken alvorlig, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt til Dagbladet i 16-tida.

I politiloggen han har sendt ut klokka 17, brukes ordlyden «meget alvorlig».

- Ropte Hendelsen ble meldt i 15.40-tida. Jenta beskriver en mann i en svart Mercedes som ropte til henne at hun skulle sette seg inn i bilen. Hun ble redd og løp fra stedet.

Mannen i bilen beskrives som i 40-50-årsalderen, skallet, med brun skjorte, olabukse og solbriller.

Etter hendelsen kjørte mannen bort fra åstedet sørvest for sentrum, har jenta forklart.

Ber folk om å ringe Politiet tror mannen kan ha kjørt ut av Telemark og har varslet nabopolitidistriktene samt UP-patruljer, i tillegg til at det letes i hjemdistriktet. De ber folk som kan ha sett bilen, eller vet hvem det dreier seg om, om å ta kontakt.

- Folk i Telemark kan ringe politiets fellesnummer; dersom de befinner seg utenfor fylket, f.eks. i Vestfold, er nummeret 35 90 64 00, sier operasjonsleder Aaltvedt.

I 17-tida opplyser han at det er kommet inn flere tips som sjekkes ut fortløpende.

De siste ukene er en rekke forsøk på å bortføre mindreårige blitt meldt over store deler av Østlandet. Ingen er så langt pågrepet.