15-årig jente voldtatt av politimann på Sunny Beach

Politimannen var sendt til området for å forsterke den lokale politistyrken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 15 år gammel jente skal ha blitt voldtatt av en politimann på Sunny Beach i Bulgaria. Voldtekten skal ha skjedd på et rom på et hostel i på det beryktede feriestedet, melder det bulgarske nyhetsbyrået Novinite.

Voldtektsmannen er identifisert som en 26 år gammel politimann i en regional politistyrke fra en annen by, og hadde blitt sendt til Sunny Beach for å forsterke politistyrken der. Han var ikke på vakt da voldtekten skal ha skjedd.

Jenta anmeldte voldtekten tirsdag kveld. Politimannen sitter nå fengslet mens etterforskningen pågår.

Ifølge Aftonbladet.se er ikke jentas nasjonalitet kjent.

Senest i går rapporterte nyhetsbyrået Novinite at hotell- og restauranteiere på Sunny Beach har bedt innenriksministeren om å få flere politistyrker til området, for å håndtere den høye kriminaliteten i området. Allerede er den lokale politistyrken forsterket med 50 ekstra politifolk, som kommer fra andre steder av landet. Ifølge nyhetsbyrået kommer om lag 300 000 turister til Bulgaria på sommerferie.

Dagbladet har gjennom sommeren satt fokus på ferieområdet, som preges av stadig mer kriminalitet, fyll og voldsepisoder. Tidligere denne måneden ble en norsk 17-årig jente dopet ned og voldtatt på feriestedet.

«Bloody Beach» har denne sommeren fått mye oppmerksomhet etter ulike hendelser som involverer norske, svenske og danske turister i området. Flere nordmenn har fortalt at de er engstelige og ikke tør å gå ut av hotellrommet.

Ambassadør Tove Skarstein hadde i juli et krisemøte med turoperatører og lokale myndigheter. Hun oppfordret også norske ungdommer om å drikke mindre og holde kontrollen mens de var på feriestedet.

VOLDTATT AV POLITIMANN: Ei 15 år gammel jente skal ha blitt voldtatt av en politimann på Sunny Beach i Bulgaria. Dette bildet viser utestedet der en 24 år gammel svenske ble sparket til døde i sommer, mens politiet ifølge vitner sto og lo ved siden av. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
VOLDTATT AV POLITIMANN: Ei 15 år gammel jente skal ha blitt voldtatt av en politimann på Sunny Beach i Bulgaria. Dette bildet viser utestedet der en 24 år gammel svenske ble sparket til døde i sommer, mens politiet ifølge vitner sto og lo ved siden av. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer

Turoperatøren Star Tour vurderer nå en absolutt 18-årsgrense for slike turer etter erfaringene fra sommeren.

ØNSKER FLERE POLITIFOLK: Hotellbransjen i Sunny Beach ønsker flere politifolk på patrulje for å bekjempe organisert kriminalitet. Politistasjonen får allerede mye assistanse fra politifolk rundt om i landet.