15-årig morder avslørt av joggeskoene

Voldtok og drepte 85 år gammel dame.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Danske Gerda Møller (85) ble brutalt voldtatt og stukket til døde i sitt hjem i Aalborg 26. mai i år.

Det eneste sporet politiet hadde å gå etter i etterforskningen, var et fotavtrykk i en blodpøl i leiligheten, skriver danske Ekstrabladet.

I går pågrep dansk politi, i samarbeid med politiet på Grønland, en 15 år gammel grønlender i hans hjem i Julianehåb. I avhør i går, erkjente den unge gutten at det var han som voldtok og drepte den gamle damen.

Han ble avslørt av sine Adidas joggesko.

Fire måneder brukte politiet på å knytte fotavtrykket på drapsstedet til rette gjerningsmann. Politiet fant raskt ut at avtrykket var fra en Adidas joggesko. Deretter måtte etterforskerne gå systematisk til verks.

- Vi fant ut at denne typen sko i en tidsperiode var solgt i 1000 eksemplarer fra forretninger i Danmark. Nøyaktig 57 par, som stemte overens med størrelsen fra blodpølen, var solgt i en forretning i det aktuelle området. Vi gjennomgikk samtlige salg i samarbeid med den aktuelle forretningen, forklarer visepolitiinspektør Frank Olsen ved politiet i Nordjylland.

På denne måten fant politiet fram til 15-åringen som ikke hadde alibi for gjerningstidspunktet. På drapstidspunktet bodde gutten på en institusjon i Nordjylland.

Politiet er sikre på at 15-åringen handlet alene da han voldtok og drepte den 85 år gamle kvinnen. Gutten vil nå sitte i varetekt fram til 4. oktober. Da vil han bli overført til Aalborg.

AVSLØRT: Dansk politi fant ut at en 15 år gammel gutt voldtok og drepte en 85 år gammel dame basert på fotavtrykk fra en Adidas joggesko. Skoen på bildet er ikke den som er omtalt i saken. Illustrasjonsfoto: METTE RANDEM
AVSLØRT: Dansk politi fant ut at en 15 år gammel gutt voldtok og drepte en 85 år gammel dame basert på fotavtrykk fra en Adidas joggesko. Skoen på bildet er ikke den som er omtalt i saken. Illustrasjonsfoto: METTE RANDEM Vis mer

Politiet ønsker ikke å uttale seg om motivet bak ugjerningen. Ei heller ønsker de å opplyse om hvor de har funnet drapsvåpenet.