15-åring arrestert for drapet på Rhys(11)

Ble skutt på vei hjem fra trening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 15 år gammel gutt er arrestert for drapet på 11 år gamle Rhys Jones i England, melder Sky News. Rhys ble skutt og drept forrige onsdag utenfor en pub i Croxteth en forstad til Liverpool.

11-åringen ble skutt av en tenåring som syklet forbi. Vedkommende hadde skjult ansiktet ved hjelp av en hettegenser og skjøt mot Rhys og to kamerater som var på vei hjem etter fotballtrening. Rhys ble truffet av et skudd i nakken og døde mens han lå i morens armer.

Ti arrestert

Til nå har ti personer blitt arrestert i forbindelse med drapet. Seks ble løslatt mot kausjon, mens de fire andre ble sjekket ut av saken som har rystet England.

Rhys var en stor Everton-supporter. I går ble han hedret av Liverpool på Anfield stadion før kampen mot Toulouse.

Croxteth er en forstad til Liverpool nordvest i England. Forstaden har lenge hatt problemer med gjengmiljøer og politiet har satt inn store ressurser på å få bukt med volden.

Vil skjerme identiteten til vitner

Under etterforskningen av drapet på Rhys Jones har politiet hele tiden gitt beskjed om at de vil skjerme identiteten til de som kan hjelpe til med å finne morderen, skriver Sky News.

15-åring arrestert for drapet på Rhys(11)

- Folk ringer Crimestoppers og det er fantastisk. Vi vil bruke all informasjon vi mottar til å agere i saken, sier assisterende sjefskonstabel Patricia Gallan til Sky News.

Hun forteller at politiet nå må få laget vitneforklaringer ut fra informasjonen de har mottatt.

DREPT: 11 år gamle Rhys Jones ble drept av et skudd i nakken på vei hjem fra fotballtrening forrige onsdag. Foto: AFP/Scanpix
DREPT: 11 år gamle Rhys Jones ble drept av et skudd i nakken på vei hjem fra fotballtrening forrige onsdag. Foto: AFP/Scanpix Vis mer