Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15-åring avhøres om lærervold i dag

Elevene på Brattvåg ungdomsskole i Haram syntes ikke voldsvideoen var tøff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

(Dagbladet): En 15 år gammel elev ved Brattvåg ungdomsskole i Haram på Sunnmøre blir avhørt av politiet i dag, etter at han i forrige uke gikk til fysisk angrep på læreren sin.

En video av voldsepisoden ble lagt ut på nettstedet YouTube, men er senere blitt fjernet.

Videoen viser eleven som løper inn i klasserommet og sparker og slår læreren. Den viser også læreren flykte fra klasserommet.

- Jeg er ikke ferdig

- Det kjipe er at jeg ble utvist til onsdag, sier 15-åringen til kameraet, trolig noen timer etter det voldsomme angrepet på læreren foran sjokkerte elever i klasserommet.

I videoen klager han over at han trolig må møte rektoren og politiet i samtale.

Så kommer gutten med trusler mot den samme læreren han nettopp har overfalt.

- Men jeg er ikke ferdig med N.N. (lærerens navn, red.anm.) ennå, sier gutten og tar fram et metallballtre.

- Vi kommer til å ha det veldig, veldig kjekt med deg neste gang. Vi snakkes, avslutter han og kakker balltreet i videokameraet.

Avhøres i dag

- Vi har fått en anmeldelse og har startet etterforskning. De første avhørene blir gjort i løpet av tirsdag. Både eleven og andre involverte i episoden vil bli avhørt, sier politiadvokat Unni Moen Vikebakk i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Vikebakk sier at bevisene ligger der i form av en video og at dette gjør saken rimelig spesiell. Eleven kan nå bli siktet for trusler og legemsfornærmelse.

- Bakgrunnen for opptrinnet kjenner jeg ikke. Det kan bli nærmere klarlagt gjennom dagens avhør. Politiet ser uansett alvorlig på en sak som dette. Jeg kjenner ikke til at vi har hatt lignende episoder ved skolene på Sunnmøre tidligere, sier Moen Vikebakk.

- Ikke tøft

Elevene ved skolen som Dagbladet har snakket med er ikke imponerte over voldsvideoen.

- Ingen jeg har snakket med synes dette var noe annet enn fælt, dumt og kvalmende, sier ei jente ved skolen.

Medieforsker Elisabeth Staksrud ved Universitetet i Oslo ser stadig mindreårige publisere bilder og videoer de kommer til å angre på resten av livet.

- Det er blitt så vanlig å dele ting, at det ikke alltid er noe å reflektere over, men bare gjør det. Tidligere la de ut idiotiske ting, nå er det egne kriminelle handlinger som er den sterkt økende trenden, sier Staksrud, som kaller fenomenet «Happy slapping».


NTB/Dagbladet

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling