Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15-åring banket opp i skoletimen

Av flere menn som plutselig stormet inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Både elever og personalet ved Østersund ungdomsskole i Fet er sjokkert etter at fire-fem fremmede personer i går uanmeldt dukket opp og banket opp en av elevene, melder rb.no.

Ringte storebror etter krangel

Ifølge politiet skal det ha vært storebroren til en jevnaldrende elev ved skolen som troppet opp sammen med en gjeng venner. Foranledningen skal ha vært en konflikt mellom de to 15 år gamle elevene.

Romerikes Blad skriver i sin nettutgave at den dramatiske hendelsen utspant seg rett før skoledagens slutt, i 13.45-tida i går.

Midt i en datatime, stormet flere unge menn inn i klasserommet. Der gikk de løs på den 15 år gamle gutten. Han ble både slått og sparket. Læreren var ikke til stede i klasserommet under det uventede angrepet.

- At dette er et forhold med et så ungt offer, og at episoden ser ut til å være foranlediget av en konflikt mellom to elever på samme skole, tilsier at saken bør etterforskes ferdig så raskt som mulig, sier fungerende lensmann Anders Mansaas ved Fet og Rælingen lensmannskontor til Dagbladet.no.

- Ikke dagligdags

Politiet har ennå ikke foretatt noe formelt avhør av den fornærmede 15-åringen, fordi medisinsk oppfølging ble prioritert i går.

Politiet antyder at så mange som fem personer kan ha deltatt i angrepet på gutten.

- Vi har god to på at vi vil finne ut hvem som har vært med på dette, sier Mansaas. Han understreker at dette ikke er noen dagligdags hendelse ved Østersund ungdomsskole.

- Dette er slett ikke et typisk problem for denne skolen, sier lensmannen til Dagbladet.no.

Etter det Romerikes Blad kjenner til skal det ha vært fire-fem personer, og alle antas å være i alderen 20-25 år. Politiet kan foreløpig ikke bekrefte dette.

Ikke alvorlig skadd

De rundt ti elevene som var til stede da eleven ble banket opp, ble tatt hånd om av skolens personell i etterkant.

Rektor Britt Eva Fløisbånn ved Østersund ungdomsskole sier til rb.no at skolen ikke er kjent med at det har pågått noen konflikt mellom de to elevene.

Hun ser svært alvorlig på hendelsen.

- Derfor varslet vi også politiet. En elev ble påført slag- og sparkskader. Skadene er ikke alvorlige. Eleven gikk til helsesøster, sier rektoren til lokalavisa.

Ifølge politiet ble eleven senere kjørt til legevakta for videre behandling.

Politiet ble varslet om saken klokka 14.00 i går. Kort tid etter var de på skolen. Gjerningsmennene er fortsatt på frifot, men politiet kjenner identiteten til vedkommende som eier bilen som ble brukt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media