Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15-åring ble kalt blasfemisk av imamen. Så skar han av sin egen hånd med ljå

Rakk opp handa på feil tid under religiøs sammenkomst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En imam fra Punjab-provinsen i Pakistan er arrestert etter at en femtenåring amputerte sin egen hånd med ljå, skriver The Guardian.

Den sjokkerende hendelsen skjedde, ifølge den britiske avisa, mandag forrige uke under en religiøs sammenkomst i en landsby 125 km øst for Lahore.

- Du bedriver blasfemi Her skal imamen ha spurt de frammøtte om det var noen til stede som ikke elsket profeten Muhammed, hvorpå gutten rakk opp hånden etter å ha misforstått spørsmålet.

- Du bedriver blasfemi, og det er sannsynlig at du kommer til å bli drept, skal imamen ha sagt, ifølge The Guardian.

Sagde av egen hånd Etter å ha blitt skjelt ut av forsamlingen, styrtet gutten ut av rommet.

Så kom han tilbake til imamen med sin egen hånd lagt på et fat.

- Det jeg gjorde var av kjærlighet til Muhammed, skal 15-åringen ha sagt, ifølge The Guardian.

Hendelsen ble så plukket opp av lokale aviser, hvorpå imamen ble arrestert forrige fredag for å ha brutt Pakistans lover mot å oppmuntre til vold.

- Misbrukte sin innflytelse Ifølge politiet kunne de ikke ta tak i saken tidligere, i og med at ingen hadde anmeldt hendelsen.

- Imamen hadde ingen rett til å bruke sin innflytelse på denne måten. Det var det ytre presset fra de religiøse lederne som fikk gutten til å begå denne handlingen, sier en innbygger som The Guardian har vært i kontakt med.

Samme kilde hevder at femtenåringen kun hadde fått grunnleggende medisinsk behandling, og at imamen nå er sluppet fri av politiet etter press fra andre religiøse ledere i området.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media