Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 15-åring død etter å ha sniffet formfett

Politiet i Bærum tror gutten ble kvalt av gass fra sprayboksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var 15-åringens foreldre som fant gutten død på hans eget rom i Bærum, omtrent klokka 07.30 i dag tidlig.

- På rommet ble det blant annet funnet en sprayboks med formfett, og en plastikkpose. Vi er ganske sikre på dødsårsaken, sier politioverbetjent Olav Brubakk ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet tror at unggutten sniffet gass fra sprayboksen, og døde som følge av kvelning etter at drivgasser fortrengte oksygenet i blodet.

- Det har trolig skjedd i tidsrommet fra han la seg i går kveld, og til han ble funnet i dag tidlig, sier Brubakk.

Advarer

Politiet er rimelig sikre på dødsårsaken, men 15-åringen er sendt til obduksjon. Først når obduksjonsrapporten foreligger, kan politiet fastslå dødsårsaken med sikkerhet.

I overensstemmelse med guttens foreldre holdt politiet og rektoren ved ungdomsskolen der 15-åringen gikk, i dag et informasjonsmøte for medelevene.

Politiet advarer ungdom mot å ruse seg på gass fra spraybokser.

- Dette er ikke ufarlig, sier Brubakk til Dagbladet.no.

Politioverbetjenten har hørt om at unge ruser seg på formfett-spraybokser tidligere, men håper at fenomenet ikke er særlig utbredt.

Innførte aldersgrense

Politi i andre landsdeler har også tidligere advart mot at unge ruser seg på formfett.

I 2000 innførte flere kjøpmenn i Finnmark rett og slett forbud mot salg av slike spraybokser til personer under 16 år, etter at de ble klar over at barn helt ned i 12-årsalderen hadde anvendt den flytende gassen som rus.

Formfettet på sprayboks benyttes normalt til baking og steking av kaker og andre bakverk. Men produktet inneholder også drivgasser som virker inn på sentralnervesystemet. De inneholder blant annet propan og butan.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media