15-åring døde av nytt partydop

En 15-årig gutt fra Rygge i Østfold som døde av en overdose før jul, var ruset på det livsfarlige amfetaminstoffet PMMA. Politiet slår alarm etter dødsfallet, som er det første av sitt slag i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet trodde først gutten døde etter å ha tatt partydopet ecstasy, men den endelige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt viser at pillene gutten hadde tatt inneholdt virkestoffet PMMA, skriver

Aftenposten.

PMMA regnes som enda skumlere enn ecstasy, fordi stoffet er sentvirkende og har en uberegnelig sjokkeffekt. Brukeren, som gjerne tror han tar ecstasy, lures til å innta en overdose av stoffet, ettersom ruseffekten som regel lar vente på seg. Når effekten så slår inn, kan den bli så heftig at brukeren mister livet.

- Det er all grunn til å slå alarm. Den som putter slikt i munnen kan ikke ha skjønt hva han risikerer, sier politiinspektør Vidar Wiik ved Østfold politidistrikt.

PMMA er ifølge Kripos påvist i beslaglagte piller fra Trøgstad, Moss, Haugesund og Sandnes. Pillene ser ut som ecstasy, og politiet ber nå alle som kan komme i befatning med stoffet om å være på vakt.

- Det er svært viktig at folk er klar over hva slags dop de inntar. Det innebærer en enorm risiko når man inntar noe man ikke er sikker på hva er. Det stoffet vi snakker om her virker sent, men hardt. Det er ikke alle klar over, sier Wiik.

PMMA ble i fjor påvist i Danmark i forbindelse med et rusdødsfall. Også i USA har personer mistet livet etter å ha brukt stoffet.

NTB