SENTRUM: Dobbeltdrapet i Kristiansand ble knyttet opp til ungdomsmiljøet i byen. Her, ved 7-Eleven i Markens Gate i Kvadraturen, henger ungdommene av og til på ettermiddager og kveldstid. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SENTRUM: Dobbeltdrapet i Kristiansand ble knyttet opp til ungdomsmiljøet i byen. Her, ved 7-Eleven i Markens Gate i Kvadraturen, henger ungdommene av og til på ettermiddager og kveldstid. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

15-åring dømt for vold etter dobbeltdrap i Kristiansand

Tok initiativ til oppgjør med en 17 år gammel gutt som feilaktig ble beskyldt for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 15-åring er dømt til fem måneders betinget fengsel for vold mot en tenåring som feilaktig ble beskyldt for å ha drept 14-åringen Jakob Hassan i Kristiansand.

Kristiansand tingrett mener 15-åringen i februar i år tok initiativ til et oppgjør med en 17 år gammel gutt som politiet for lengst hadde sjekket ut av saken, melder Fædrelandsvennen.

Politiet har siktet en annen 15-åring for drapene på Hassan og 48 år gamle Tone Ilebekk i skolegården på barneskolen Wilds Minne 5. desember i fjor.

15-åringen som Kristiansand tingrett nå har kjent skyldig i vold, var venn av Hassan. I dommen blir han beskrevet som en av de tre mest dominerende i en Kristiansand-gjeng.

15-åringen nektet straffskyld, men retten fant ham skyldig i å ha slått 17-åringen med knyttet hånd i ansiktet og vektla i skjerpende retning at han ikke gjorde noe for å hindre at to kamerater videre gikk løs på gutten.

Utover dette er han funnet skyldig i en rekke tyverier, samt for å ha truet en gatekjøkkeneier.

I utgangspunktet var barnevernet innstilt på å fremme tvangsplassering på institusjon, men ifølge Fædrelandsvennen har barnevernet og foreldrene hans kommet fram til en annen løsning: Gutten skal tilbringe det neste året hos slektninger i Palestina, der han vil få jobb og opplæring i et mekanisk fag. Dette skal holde ham borte fra det negative miljøet.

(NTB)