Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15-åring dømt for vold etter dobbeltdrap i Kristiansand

Tok initiativ til oppgjør med en 17 år gammel gutt som feilaktig ble beskyldt for drap.

SENTRUM: Dobbeltdrapet i Kristiansand ble knyttet opp til ungdomsmiljøet i byen. Her, ved 7-Eleven i Markens Gate i Kvadraturen, henger ungdommene av og til på ettermiddager og kveldstid. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SENTRUM: Dobbeltdrapet i Kristiansand ble knyttet opp til ungdomsmiljøet i byen. Her, ved 7-Eleven i Markens Gate i Kvadraturen, henger ungdommene av og til på ettermiddager og kveldstid. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 15-åring er dømt til fem måneders betinget fengsel for vold mot en tenåring som feilaktig ble beskyldt for å ha drept 14-åringen Jakob Hassan i Kristiansand.

Kristiansand tingrett mener 15-åringen i februar i år tok initiativ til et oppgjør med en 17 år gammel gutt som politiet for lengst hadde sjekket ut av saken, melder Fædrelandsvennen.

Politiet har siktet en annen 15-åring for drapene på Hassan og 48 år gamle Tone Ilebekk i skolegården på barneskolen Wilds Minne 5. desember i fjor.

15-åringen som Kristiansand tingrett nå har kjent skyldig i vold, var venn av Hassan. I dommen blir han beskrevet som en av de tre mest dominerende i en Kristiansand-gjeng.

15-åringen nektet straffskyld, men retten fant ham skyldig i å ha slått 17-åringen med knyttet hånd i ansiktet og vektla i skjerpende retning at han ikke gjorde noe for å hindre at to kamerater videre gikk løs på gutten.

Utover dette er han funnet skyldig i en rekke tyverier, samt for å ha truet en gatekjøkkeneier.

I utgangspunktet var barnevernet innstilt på å fremme tvangsplassering på institusjon, men ifølge Fædrelandsvennen har barnevernet og foreldrene hans kommet fram til en annen løsning: Gutten skal tilbringe det neste året hos slektninger i Palestina, der han vil få jobb og opplæring i et mekanisk fag. Dette skal holde ham borte fra det negative miljøet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media