Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15-åring dømt for voldtekt

15-åringen fra Nord-Afrika lokket den 16 år gamle jenta med narkotika, og voldtok henne gjentatte ganger, mener tingretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De brutale overgrepene mot den unge jenta skjedde i august i fjor, etter en avtale om å kjøpe marihuana. 15-åringen møtte jenta på Oslo S og sa at hun måtte bli med til søsterens bolig på vestkanten for å hente stoffet.

Over flere timer både voldtok han og brukte grov vold mot jenta, ifølge dommen fra Oslo tingrett. Han er nå dømt til tre og et halvt års fengsel, hvorav to år ble gjort betinget. Den 16 år gamle jenta ble tilkjent 130 000 kroner i oppreisning.

15-åringen anket dommen på stedet.

- Familien hennes er fornøyd med dommen, men skuffet over at han anker, sier jentas bistandsadvokat, Celine Bache-Wiig, til Dagbladet.no

15-åringen har sittet 154 dager i varetekt siden han ble pågrepet i høst. Barnevernet ble koblet inn, men de har ikke noe alternativt tilbud til ham. 15-åringen, som har oppgitt at han er fra Vest-Sahara, kom til Norge i mars i fjor som asylsøker.

I september fikk han midlertidig oppholdstillatelse, men risikerer nå å bli utvist dersom dommen blir stående.

Asylsøkeren har hele tiden nektet skyld, og hevdet i retten at jenta hadde sex med ham frivillig. Lagmannsretten vil trolig behandle ankesaken i løpet av to måneder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media