Storbritannia:

15-åring drept: - Forsvarte mora

En mann tok seg inn i hjemmet og knivstakk Jakub Szymanski (15) og mora. Nå hylles den avdøde 15-åringen som en helt.

KNIVSTUKKET: Politiet i Manchester ved åstedet der en 15-åring og hans mor ble knivstukket. Foto: PA Photos / NTB
KNIVSTUKKET: Politiet i Manchester ved åstedet der en 15-åring og hans mor ble knivstukket. Foto: PA Photos / NTB Vis mer
Publisert

Jakub Szymanski (15) fra Manchester i Storbritannia døde etter å angivelig skal ha forsøkt å redde sin mor Katarzyna Bastek.

Det var ved 21.30-tida torsdag kveld at en mørkkledd person tok seg inn i familiens hjem, melder lokalavisa Manchester Evening News.

Mens den 15 år gamle gutten skal ha forsøkt å forsvare sin egen mor, ble både han og mora knivstukket, ifølge opplysninger gitt til avisa.

Både 15-åringen og mora ble sendt til sykehus.

«Et voldsomt angrep»

Gutten hadde ifølge Manchester-politiet alvorlige stikkskader, og døde en time etter at han ankom sykehuset.

Mora, som skal være i 40-åra, ligger fremdeles på sykehus med alvorlige skader. Hun skal være stabil, men sørger over sin sønn, skriver lokalavisa.

Hun har gitt lokalavisa tillatelse til å identifisere henne.

Lørdag kunne politiet bekrefte at en 44 år gammel mann fra Manchester, som skal ha vært en bekjent av familien, er arrestert, mistenkt for drap.

Politiførstebetjent Gina Brennand beskriver det hele som «et voldsomt angrep» og en «helt tragisk hendelse», ifølge Manchester Evening News.

- Gårsdagens hendelser er intet mindre enn grusomme, ettersom en tenåringsgutt har mistet livet sitt og hans mor sørger på sykehuset etter at hun også ble alvorlig angrepet, sa Brennand fredag.

Hylles som helt

Hun forteller at politiet har sendt familierådgivere for å hjelpe og støtte den sørgende mora og hennes familie.

HJALP DRAPSMANN: Fengselsbetjent Vicki White skal ha hjulpet drapssiktet mann med å rømme fra sheriffkontoret. Video: Lauderdale County Sheriffs Office Vis mer

Politiets undersøkelser så langt peker på at dette var en enkeltstående hendelse knyttet til husbråk, ettersom de mener at familien kjente til angrepsmannen fra før.

Nå blir 15-åringen hyllet som en helt som grep inn for å redde mora si.

En person som skal være nær familien, sier følgende til lokalavisa:

- Han var stille, men han var en beskytter. Han kjempet for familien sin. Han var en fantastisk person, og bør huskes som det.

Gjennom helga har politiet i Manchester fortsatt med etterforskningen på åstedet.

- Enormt traumatisk

Fredag kom politiførstebetjent Alicia Smith med en uttalelse, der hun forteller at angrepet har gjort stort inntrykk på hele lokalsamfunnet.

Politiførstebetjenten sier videre at etterforskerne har jobbet døgnet rundt siden hendelsen først ble meldt til politiet.

Det at de har arrestert en mann, beskriver hun som et «stort steg i riktig retning for å gi familien svarene de trenger».

- En tenåringsgutt, som hadde hele livet foran seg, har mistet livet på tragisk vis. Ikke bare sørger mora over tapet av sin sønn, men hun skal komme seg fra noe som, uten tvil, har vært enormt traumatisk. Våre tanker er med familien, og vi er fast bestemt på å finne ut nøyaktig hva som skjedde i går kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer