15-åring drepte 17-åring

LANGESUND (Dagbladet): En 17-årig gutt fra Porsgrunn ble i går kveld stukket ned og drept av en yngre bekjent under en fest i et privathus i Langesund i Bamble.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da politiet kom til åstedet, var gjerningsmannen stukket av. Seint i går kveld ble han pågrepet. Ifølge politiet er den antatte drapsmannen bare 15 år.

Kjærlighetskrangel kan ha vært årsaken til drapet, ifølge flere vitneutsagn som Dagbladet hentet inn fra åstedet kort etter drapet.
Unggutten ble ifølge vakthavende ved Porsgrunn politikammer pågrepet ca klokka 22.30 av to polititjenestemenn. Pågripelsen skjedde uten dramatikk . Den antatte gjerningsmannen satt i en bil sammen med en annen person da han ble pågrepet.

Krangel om jente

Omstendighetene for drapet var seint i går kveld ennå ikke klarlagt i detalj. Det synes imidlertid å være på det rene at de to ungdommene kom i klammeri etter at en del alkohol var drukket. Det skal ifølge kilder ved Bamble lensmannskontor ha vært ca 20 deltakere på festen.

Festdeltakerne ble seint i går innbrakt til Bamble lensmannskontor. Her ble de avhørt utover natta. Gjerningsmannen ble fraktet til Porsgrunn politikammer i natt.
Prest ble også tilkalt for å yte støtte til de sjokkskadde ungdommene.

Ifølge flere av festdeltakerne som var vitner til udåden, skal den unge drapsmannen ha sagt om lag følgende til 17-åringen før han stakk ham ned:

- Du har tatt jenta mi.

Ugjerningen skal ha skjedd i gangen i husets underetasje, litt før klokka 21.00. Vantro fulgte en rekke ungdommer dramaet med egne øyne. Til Dagbladet forklarer flere at de ikke forsto at unggutten var stukket til døde.

17-åringen skal ha klart å karre seg opp på badet. Her ble han liggende, livløs.

Døende på badet

Ifølge forklaringer fra festdeltakerne skal det ha kommet en gjeng på besøk til festen. Da skal en av de tilstedeværende jentene ha sagt at en var blitt stukket ned. 17-åringen lå da døende på badet, der de besøkende fant ham. Vitner som Dagbladet har snakket med, forteller til avisa at få forsto det som var skjedd. Gutten som skal ha blitt drapsmann i går kveld, skal ifølge venner relativt ofte ha gått med kniv på seg, også denne kvelden. Det er imidlertid ikke kjent for avisa at han har vært borte i alvorlig knivstikking tidligere. Festdeltakere forsøkte å hjelpe offeret da de så at han blødde kraftig.

Da de besøkende kom, ble først ambulanse og siden politiet varslet. Meldingen til politiet kom inn klokka 21.03, ifølge vaktleder Per Halvorsen ved Porsgrunn politikammer.

Drapsmannen og den drepte skal ikke ha vært nære venner, men skal ha vært bekjente. Krangelen om jenta skal ha vært det som utløste krangelen og det fatale knivstikket.

Uten forvarsel

Det skal ifølge vitner ha vært svært sparsommelig med argumentasjon før gutten trakk kniven.

Ungdommene var samlet til fest, såkalt åpent hus i Langesund, like ved sentrum. Miljøet som en del av festdeltakerne vanker i, er kjent for å være ganske røft. Gutten som bor i huset der drapet fant sted, var selv til stede. Foreldrene hans skal ha vært borte for kvelden.

I SJOKK: Sjokkerte ungdommer og festdeltakere fra Langesund i prat med politiet kort etter drapet.