Sverige

15-åring erkjenner drap og drapsforsøk

Mann (31) ble drept mens kvinne bosatt i Norge ble skadd og truffet av skudd.

DRAMATISK: Skuddene falt på kjøpesenteret Emporia i Malmö fredag. Det førte til en stor politiutrykning. Foto: Johan Nilsson/TT/NTB
DRAMATISK: Skuddene falt på kjøpesenteret Emporia i Malmö fredag. Det førte til en stor politiutrykning. Foto: Johan Nilsson/TT/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Han har under avhør tatt på seg ansvar og erkjenner drap og drapsforsøk, sier hans advokat Johan Fernvall til Sveriges Radio.

15-åringen skal ikke ha sagt noe om motiv.

Det var en mann som ble drept og en kvinne som ble hardt skadd på kjøpesenteret Emporia i Malmö fredag.

Kvinnen i 30-åra som fredag ble truffet av skudd under skyteepisoden, bor i Norge. Ifølge Dagbladets opplysninger er kvinnen utenlandsk statsborger, men flyttet til Norge for flere år siden, og har siden vært bosatt på Østlandet. Ifølge Expressen var hun på besøk i Skåne.

MALMØ: Politiområdesjef i Mamlø, Petra Stenkula, sier en 15-åring er pågrepet etter skyteepisoden på kjøpesenteret Emporia. Video: Ritzau / Dagbladet TV. Vis mer

Skjøt plutselig

En 31-årig mann ble drept. Ifølge svensk politi var han målet for angrepet, og kvinnen var et tilfeldig offer som havnet i skuddlinja.

Den Norge-bosatte kvinnen ble avorlig skadd, men ifølge Expressens opplysninger var hun lørdag kveld på bedringens vei og er utskrevet fra sykehuset.

Skytingen skjedde rundt klokka 17.00 fredag ettermiddag. Det ble meldt om kaosartede tilstander på kjøpesenteret. Politiet har knyttet skytingen til det kriminelle miljøet.

Ifølge vitneforklaringer til avisa skal en person plutselig ha begynt å skyte mot folk.

- Vi var ikke på Kicks da folk begynte å løpe inn i butikken. Personalet åpnet en bakdør, så vi måtte gjemme oss i en bod. Vi var 16 personer som satt der inne. Alle var redde, sier en mann Expressen har snakket med.

- Gjengmedlem

Områdesjef ved Malmö-politiet, Petra Stenkula, sier at teorien foreløpig er at gutten var alene om skytingen, men de utelukker ikke at andre personer kan ha medvirket.

Mannen som døde, var en kjenning av politiet.

– Vi kjenner godt til våre grovt kriminelle, og dette er en person vi er godt kjent med, sier Stenkula og beklager at de ikke kunne avverge skytingen.

Expressen skriver at mannen som ble drept, var medlem av MC-gjengen Satudarah og ledet den lokale underavdelingen Assassin.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer