15-åring forfalsket pantelappene

Gutten klarte å svindle til seg flere tusen kroner da han kopierte opp og leverte inn den samme pantelappen flere ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15-åringen har prøvd seg på en rekke matbutikker i Stovnerområdet.

Og flere ganger har han lykkes. I dag ble han oppdaget på en av matbutikkene, som varslet poltitiet. Gutten er tatt inn av politiet og sitter nå i avhør.

- Det ser ut til at han har kopiert opp kvitteringen man får i panteautomaten og fått utbetalt det samme beløpet flere ganger, sier politiførstebetjent Geir Tørråsen ved Stovner politistasjon til Dagbladet.no.

Poltiet er sparsomme med opplysninger i saken, og vil ikke si hvordan forfalskningen ble oppdaget. Gutten har antakeligvis pantet flasker for noen hundrelapper og brukt en vanlig kopimaskin til å kopiere kvitteringen man får for de pantede flaskene. Disse kopiene har han deretter brukt mange ganger.

- Han har vel antakeligvis fått svindlet til seg noen tusenlapper. Han har lykkes noen ganger, så ble han oppdaget i dag, sier Tørråsen. Pantelappene som har blitt kopiert opp skal ha hatt en verdi på mellom 200-300 kroner.

Politiet ser alvolig på saken:

- Det dreier seg ikke om noe bedrageri i millionklassen, men det er en dårlig begynnelse for en 15-åring, avslutter Tørråsen.

LEVERTE INN TOMGODS:</B> Deretter kopierte gutten opp lappen i flere eksemplar. Disse leverte han inn og fikk penger for flere ganger.