Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 15-åring forsøkt druknet av medelev

Våknet opp fra koma og fortalte hva som skjedde i skolebassenget i Verdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 19 dager etter at 15-årige Khadar Abdulaahi Sharif ble funnet livløs i svømmebassenget, er han fremdeles sterkt redusert etter åtte dager i koma.

Nå er faren Abdulahi Mahamed Sharif bitter over at politiet ikke har fulgt godt nok opp det som skjedde. Sharif forteller til Trønder-Avisa at politiet ennå ikke har avhørt ham, enda han var til stede på skolen mens dramaet skjedde i svømmehallen fredag 18.november.

- For oss er det ingen tvil om at det som skjedde var en kriminell handling, sier Sharif til Trønder-Avisa.

Ifølge sønnens forklaring ble han forsøkt druknet av en medelev ved Verdalsøra ungdomsskole, mens en annen medelev iakttok det hele uten å gripe inn.

Kan ikke å svømme

Dette er hva har Khadar selv forklart om hendelsen: Svømmetimen er slutt og læreren, badevakten og samtlige elever bortsett fra to andre gutter har forlatt bassenget.

Siden Khadar ikke kan å svømme, er han i ferd med å trekke seg etter et håndtak langs bassengkanten, da den ene gutten plutselig tar tak i Khadar og presser han under vann.

Et voldsomt basketak oppstår, og det siste Khadar husker er at han holdes lenge under vann. Når han våkner til bevissthet igjen, er han på sykehuset.

Vet hvem det var

Ifølge avisen vet Khadar hvem det var som forsøkte å drukne han, men vet ikke navnet til vedkommende. Politiet har vist bilder av en rekke medelever, men gjerningsmannens ansikt har ikke vært på noen av disse bildene.

Ved Verdal lensmannskontor sier etterforskningsleder Leif Gundersen at han trodde at gutten hadde vært utsatt for et uhell helt til gutten våknet fra koma og fortalte sin versjon av saken.

- Etter at vi fikk snakket med gutten og hørt hans versjon, har vi etterforsket saken ytterligere, sier Gundersen til lokalavisen og understreker at politiet nå har som mål å finne ut hva som virkelig skjedde da skoleungdommen nær mistet livet i svømmebassenget.

- Nå har neger\'n dødd

Faren Sharif har nå gått til advokat for at saken skal bli tatt videre. Han er skremt over reaksjonene i nærmiljøet.

 – Jeg trodde ikke rasismen var så sterk her i Verdal som det jeg har registrert etter dette. Blant annet har vi fått høre at elever på skolen skal ha uttalt: "Ja nå har neger\'n dødd. Det var bra!". Sånt skremmer oss.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling