15-åring funnet begravd på Tenerife

Spania i sjokk etter drap på chilensk jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Liket til 15 år gamle Fernanda Fabiola Urzúa, ble funnet nedgravd på et øde på ferieøye Tenereife i går, melder spanske medier.

15-åringen hadde vært savnet siden hun forsvant på vei hjem fra en venninne for en uke siden.

En 28 år gammel mann er arrestert og siktet for drapet, etter at flere av jentas eiendeler ble funnet i bilen hans, ifølge AFP.

Mannen nektet først å ha noe med forsvinningen å gjøre, men innrømmet tilslutt å ha tatt livet av henne.

Det var han som ledet politiet til stedet der Fernanda ble funnet.

Området allerede gjennomsøkt

En talsmann for myndighetene på Tenerife sier at hun ble funnet begravd under et lag av jord, steiner og busker. Hun lå i nærheten av boligområdet El Palmar sør på øya, et område som allerede var blitt gjennomsøkt.

15-åringen kommer opprinnelig fra Chile, men flyttet til Tenerife sammen med familien sin for seks år siden. Mer en 300 mennesker har vært med på å lete etter jenta i nærheten av den lille byen El Fraile.

 FUNNET BEGRAVD:  15 år gamle Fernanda Fabiola Urzúa har vært savnet fra Tenerife i en uke. I går ble hun funnet død. En 28 år gammel mann har tilstått drapet. Foto: EPA/MANUEL LERIDA
FUNNET BEGRAVD: 15 år gamle Fernanda Fabiola Urzúa har vært savnet fra Tenerife i en uke. I går ble hun funnet død. En 28 år gammel mann har tilstått drapet. Foto: EPA/MANUEL LERIDA Vis mer

Seksuelt misbrukt

En obduksjon viser at hun døde kort tid etter at hun ble meldt savnet. Kroppen har tydelige merker etter vold. Hun skal også ha blitt utsatt for seksuelle overgrep.

Den siktede er en colombiansk statsborger som bodde på samme stede som Fernanda.

Han ble arrestert for seksuelle overgrep for fem år siden, men på grunn av mangel på bevis ble han ikke domfelt for dette.

En annen mann er også arrestert i forbindelse med saken, opplyser spansk politi.

TENTE LYS PÅ TENERIFE: Den spanske ferieøya er i sjokk etter funnet av Fernanda. Mange har tent lys til minne om 15-åringen.