15-åring grillet i avhør uten forsvarer i seks timer

Forsvarsadvokater slakter politiets håndtering av siktede (15) i trusselsaken mot Erdal ungdomsskole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 15-åringen som er siktet for videotrusselen mot Erdal ungdomsskole i Askøy ble avhørt av politiet i seks timer - uten forsvarer.

Han har så langt gjennomført tre avhør. Det første uten noen tilstede. Det andre var det med et medlem av familien. Advokatbistand kom ikke inn i bildet før avhøret som ble gjennomført klokka 19.30 i går kveld.

- Siktede satt alene uten verge og uten forsvarer til stede første dagen i seks timer, sier 15-åringens forsvarer Jannicke Fløystad til NRK.

- Fulgte ikke prosedyrer

Det reagerer den nå oppnevnte forsvareren kraftig på.

- Det har ikke vært et tema om hvem som skal være forsvarer for gutten. Dette er standardprosedyrer som ikke har blitt fulgt, sier Fløystad til Dagbladet.no.

Hun forteller at dersom en 15-åring blir siktet er det krav om at en verge eller setteverge skal være tilstede under avhøret. At dette ikke har skjedd fra starten av, mener hun er et lovbrudd.

Hun er tingrettens forsvarer på Askøy, og ble oppnevnt i går.

- Det har vært en sjokkopplevelse for han. De kom om natta og utspurte ham. Han følte det nærmest som et avhør også. Dette er en 15-åring som selvfølgelig ikke er vant med eller kjenner til hvordan slike ting foregår, sier forsvareren til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer