15-åring ikke avhørt om ny voldtekt

15-åringen som er siktet for å ha voldtatt en 11 år gammel jente på Haugerud i Oslo, har ennå ikke forklart seg om siktelse i forbindelse med et annet voldtektsforsøk. I dag vil forsvareren kreve gutten løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten som er siktet for voldtekt ble etter pågripelsen anmeldt for ytterligere et voldtektsforsøk i Haugerud-området.

- Gutten er ikke avhørt om det nye forholdet. Vi får dokumentene i saken om en liten stund, og det er usikkert hvordan bevisene stiller seg, sier forsvarer John Arild Aasen til Dagbladet :på nettet.

- Holdt igjen dokumenter

Forhørsretten i Oslo skal i dag ta stilling til videre fengsling av den 15 år gamle voldtekssiktede.

- Jeg er kritisk til at politiet her har sittet på dokumenter om en ny voldtekt uten å informere oss. Vi fikk saken presentert rett før påske, og har altså ennå ikke fått tilgang til dokumentene i saken. Her mener jeg at politiet har holdt igjen dokumentene for å få gjennom videre fengsling av gutten, sier advokat Aasen.

Isolert

15-åringen fra Haugerud har sittet i dobbeltcelle på Eidsberg hjelpefengsel fram til 25. april. Deretter ble han flyttet til Sarpsborg kretsfengsel.

- I Sarpsborg sitter gutten ifølge opplysninger fra faren isolert fra klokka 20 om kvelden til klokka 9 neste morgen, sier John Arild Aasen. - Dette er ikke bra for en 15-åring, og det er forkastelig at ikke barnevernet har gjort noe på disse fire ukene.

Tilbudt familieplass

15-åringen er nå tilbudt en plass i en familie utenfor Oslo. Familien har samme kulturelle bakgrunn som gutten.

- Jeg skjønner behovet for at 15-åringen ikke skal være tilstede i Haugerud-området, men jeg vil ved fengslingsmøtet i dag argumentere sterkt i mot fortsatt fengsling. Blant annet vil jeg føre et vitne som har sagt seg villig til å ha gutten boende hos seg.

Ikke utilregnelig

Den psykologiske rapporten om gutten som er siktet for voldtekt og voldtektsforsøk slår fast at gutten er strafferettslig tilregnelig.

- Det er ikke noe i politilegens konklusjon som underbygger forsvarerens påstand om at gutten var utilregnelig, sier politiadvokat Sven T. Røer til Aftenposten.