FANGET: Her ble 15-åringen fanget i et hjørne av ti jevnaldrene, før de knivstakk ham til døde. Foto: PA
FANGET: Her ble 15-åringen fanget i et hjørne av ti jevnaldrene, før de knivstakk ham til døde. Foto: PAVis mer

15-åring jaget av ti ungdommer i skoleuniform og knivstukket til døde

20 pågrepet av politiet etter drap på T-banen i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Pendlere og T-banepersonale sto forferdet og så på da ti ungdommer jaget en 15-åring ned på T-banestasjonen Victoria station i London, presset ham opp i et hjørne og knivstakk ham til døde.

15-åringen ble liggende i en blodpøl med en rekke knivstikk mot overkroppen. Ambulansepersonell var raskt på stedet og fikk gutten på sjukehus der han seinere døde, melder The Telegraph.

- Mine kolleger sto like i nærheten da ungdommene kom løpende. Guttene som angrep ham kan ikke ha vært særlig mye eldre enn offeret siden de brukte skoleuniformer, sier en billettkontrollør til avisa.

20 pågrepet
Drapet skjedde torsdag ettermiddag og i dag arresterte London-politiet 20 ungdommer som de mener kan ha forbindelse med hendelsen. Ungdommene er mellom 14 og 17 år gamle og holdes foreløpig i varetekt.

En teori politiet har er at drapet skal være en del av et oppgjør mellom rivaliserende gjenger fra forskjellige skoler i Vest-London. Lokale næringsdrivende forteller at det har vært en rekke sammenstøt mellom ungdommer i området de siste ukene.

- Forrige uke kom en gjeng og jaget en gutt inn i en butikk før de ramponerte stedet, forteller Sarfraz Ahmed, som driver butikk like ved drapsstedet.

Flere sammenstøt
Kvelden før drapet var det også sammenstøt inne på Victoria station, forteller et vitne:

- Det var en veldig spent situasjon der 10-15 ungdommer skrek til hverandre. Alle var i skoleuniform og 15-16 år gamle. To-tre politioffiserer forsøkte å få kontroll over situasjonen, men de måtte be om forsterkninger.

15-åringen er den fjerde ungdommen som blir drept i London så langt i år.

- Dette var en nådeløs voldshandling som tragisk resulterte i at en tenåring mistet livet. Våre tanker er med hans familie, sier Ashley Croft, etterforsker ved det britiske transportpolitiet.

Ved åstedet er det nå lagt ned lys og blomster etter drapet som skjedde midt i den travleste rushtrafikken i London.