15-åring knivstakk pappa

Faren forsøkte å overtale gutten til å gå på skolen. Det ble det siste han gjorde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) - Kan du jobbe for meg, det har skjedd noe fryktelig, lød bønnen fra en fortvilt mor.

Tidlig i går morges begynte hun å krangle med sin 15 år gamle sønn, som nektet å gå på skolen. Hun ringte sin fraseparerte ektemann, som kom for å snakke sønnen til rette. Det ble det siste han gjorde.

En voldsom krangel oppsto. Hvorpå 15-åringen rev til seg en kniv og stakk den i magen på sin far (38) - foran øynene på sine søsken.

- Tragisk hendelse

Politiet fikk melding om familietragedien klokka 07.31 mandag morgen. Legehelikopteret nådde ikke frem i tide. Rett før åtte døde 38-åringen.

- Det er en tragisk hendelse, sier guttens morfar til den svenske avisa Expressen.

Ifølge Aftonbladet hadde 15-åringen vært skolelei i en lengre periode. Derfor pleide faren å komme for å kjøre ham til skolen. Så langt kom de ikke i går.

Tilsto

15-åringen var fortsatt i leiligheten da politiet kom til stedet. Han ble pågrepet senere samme dag, mistenkt for drapet på sin far. Han skal ha tilstått å ha knivstukket faren allerede i de innledende politiavhørene.

Ifølge en venn av familien skal forholdet mellom gutten og faren ha vært anstrengt en tid. Ifølge en annen familievenn, virket det som om de to hadde et godt forhold.

Gutten er også mistenkt for å ha knivstukket en jevnaldrende gutt på nyttårsaften i år.