Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15-åring la ut liste over medelever han ønsket døde

Politiet koblet inn i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 15 år gammel gutt fra Finnmark la før helgen ut en liste på internett der han ramset opp medelever han ønsket døde.

Listen ble oppdaget sist torsdag på en nettside som brukes til å lagre store tekstfiler. Politiet er koblet inn i saken, og i løpet av den kommende uken vil de gjennomføre en bekymringssamtale med gutten, skriver VG.

- Opplysningene som kommer fram i samtalen, og hvordan gutten framstår vil avgjøre den videre gangen, men slik saken står nå, så dreier dette seg om en gutt som har gjort en rampestrek uten å tenke over konsekvensene av den, sier lensmannen i kommunen til avisen.

Gutten listet opp elevene i kategorier, der elevene i A-kategorien er de han ønsket livet av først. De han minst ønsket døde, havnet i kategori D.

Kategoriseringen minner om den terrordømte Anders Behring Breivik benyttet seg av. I sin liste puttet han blant annet statsministeren og andre regjeringsmedlemmer i den øverste kategorien, kategori A.

Ifølge lokalavisen innrømmet gutten overfor skoleledelsen hva han hadde gjort og gikk med på å slette listen fra nettstedet. Gutten utvist fra skolen i tre dager.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media