Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15-åring misbrukt i sex-klubben

En 15-år gammel jente og en mentalt tilbakestående jente var blant medlemmene på Club 4, ifølge den tiltalte Rune Andersen. Begge skal ha blitt misbrukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andersen sier selv at han reagerte da en 15 år gammel jente «kom inn i miljøet» via en av klubbens mest aktive medlemmer.

- I ettertid har jeg fått høre at hun ble sexmisbrukt på Club 4, sa Andersen.

Han fortalte at han fikk mistanke om at jenta, som var av utenlandsk opprinnelse, ikke var 18 år slik hun sa. Han tok opp dette med Club 4-sjefen Tom Ketil Krogstad, men uten å få gjennomslag for sin oppfatning om at denne mindreårige jenta ikke burde være i klubben.

Presset til sex

Rune Andersen fortalte at han også reagerte på at en «mentalt tilbakestående jente» kom inn i miljøet.

- Hun var gammel nok. Men hun fortalte meg at hun ga etter for press fra menn som ville ha sex med henne, sa Andersen.

Han mente derfor at denne jenta ikke var «moden nok» til å være medlem. Men heller ikke i dette tilfellet var Krogstad enig, sa Andersen.

Rune Andersen fortalte detaljert om den hallikvirksomhet han selv hadde drevet, først og fremst ved å leie ut sin leilighet i Sarpsborg til prostituerte.

Han fortalte også at det samme skjedde noen få ganger med en leilighet som han en kort tid leide i Bergen. Tilfellene i Bergen var ikke politiet klar over før Andersen selv fortalte om det, etter at han bestemte seg for å «ta et oppgjør» med det han hadde gjort.

Trusler

Rune Andersen måtte ta en liten pause og viste sterke følelser da han skulle forklare seg om trusler som han hevdet å ha mottatt fra Tom Ketil Krogstad, etter at han var begynt å fortelle politiet om prostitusjonen i Trondheim.

Andersen og hans daværende samboer oppfattet disse truslene så alvorlige at samboeren ikke våget å ha sine barn hos seg.

Andersen fortalte også retten det han mente å vite om pengestrømmen med utgangspunkt i prostitusjonsvirksomheten i det han kalte «Krogstads domene» - det vil si massasjeinstituttet Fun Time og flere leiligheter som var med i «systemet» til Krogstad og hans samboer Ratree Hansen.

- Tom fortalte om et thai-system, en «thai-bank», som bare thai-folk kjenner til. Jeg har aldri forstått dette systemet. Mange penger blir transportert til Thailand, sa Rune Andersen.

(NTB)

Hele Norges coronakart