15-åring mishandlet av niåring

Denne 15-åringen ble stengt inne og mishandlet av seks barn og ungdommer i fem timer. Han ble brent i ansiktet med en sigarett, og slått med en drillstav og en golfkølle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg var livredd, sier 15-åringen til Dagbladet. Han viser fram store blåmerker på armene. På kinnet har han et sår der ei jente brant ham i ansiktet med en sneip.

- Jeg var hos en kamerat, men da jeg skulle til å gå, var døren låst fra innsiden med sikkerhetslås. Jeg ba om å få gå, men de sa de ikke hadde nøkkelen, forteller ungdommen.

Et mareritt

Marerittet startet klokka ett torsdag ettermiddag i en av Oslos drabantbyer: I leiligheten var seks barn og ungdommer mellom 9 og 16 år. Den eldste var ei jente som var barnevakt. Ifølge 15-åringen var hun leder for mishandlingen, og det var hun som brant 15-åringen med sigaretten.

- Jeg ble slått med knyttnever og en drillstav, og dyttet med en golfkølle, sier han.

Da han etter fem timer ble sluppet fri, løp han rett hjem til moren, i sjokk. Hun tilkalte straks politiet.

Sjokkert

Erfarne politietterforskere på Stovner er sjokkert over hva 15-åringen forklarer: En av mishandlerne går i fjerde klasse.

Niåringen i gjengen skal ha deltatt aktivt i mishandlingen: Han skal ha blitt løftet opp av ett av de andre barna slik at han kunne sparke løs på offeret.

Den 15-årige gutten ble kjørt på legevakta med slag- og brennskader. Han var i går til psykiatrisk behandling etter torturen.

- Venner og familie er dypt sjokkert. Min sønn er ikkevoldelig, og nektet å slå tilbake. Det kan ha vært grunnen til at han ble torturert av ungdommer som bruker vold, sier 15-åringens mor til Dagbladet.

- Skremmende

Stovner politistasjon satte i går inn store ressurser på saken. Barnevakten, den eneste som er over kriminell lavalder, ble pågrepet.

- Hun er siktet for legemsfornærmelse med betydelig påføring av smerte under særdeles skjerpende omstendigheter, og for frihetsberøvelse, sier politifullmektig Sjak R. Haaheim. Strafferammen er på seks års fengsel.

Stovner-politiet og barnevernet snakket i går med barna og foresatte om torsdagens mishandling.

- Alderen på den yngste er skremmende. Jeg kjenner ikke til liknende kombinasjon av alder og vold, sier Haaheim.

Saken ble ferdig etterforsket i går, og straks sendt til statsadvokaten.

- Her vil vi ha en kontant og rask avgjørelse, sier Haaheim.

Den 15-årige jenta innrømmer voldsbruk.

MERKET: 15-åringen har tydelig brennemerke på kinnet og blåmerker etter mishandlingen torsdag