15-åring pågrepet for henrettelse av tre personer

Ungdommer tvunget ned på kne og skutt i hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En person i 14- 15-årsalderen har blitt pågrepet i forbindelse med de henrettelsesliknende drapene på tre universitetsstudenter i en skolegård i Newark, skriver CNN, som baserer seg på en anonym kilde i politiet.

Det var lørdag kveld at de fire vennene Terrance Aeriel (18), Dashon Harvey (20), Iofemi Hightower (20) og Natasha Aeriel (19) ble stilt opp ved en vegg, tvunget ned på kne og skutt i hodet. Bare Natasha Aeriel overlevde, men mistet broren Terrance.

Og det er hun som har hjulpet politiet med å identifisere 15-åringen som nå er pågrepet, mistenkt for å stå bak de bestialske drapene.

Politiet tror fortsatt at de fire var offer for et tilfeldig ran, og at det er flere gjerningspersoner.

Vennegjeng

Natasha og broren hadde vært venner med Iofemi siden barneskole, og alle tre spilte i skolekorpset ved West Side videregående. Iofemi og Terrence dro sammen på skoleballet i 2006, kjørt dit av søsteren Natasha. På universitetet møtte de tre Harvey.

Familie og venner sier ingen av dem drev med narkotika eller var med i gjenger, og alle de fire ofrene skulle begynne på Delaware State universitetet denne høsten.

Kvelden drapene skjedde fortalte Iofemi til moren at hun skulle sove over hos Natasha, som bodde like ved skolen der de ble funnet skutt.

MINNES OFRENE: Newark rystet igjen av drap, så langt i år er 60 mennesker drept her. Foto: Mike Dere/AP
MINNES OFRENE: Newark rystet igjen av drap, så langt i år er 60 mennesker drept her. Foto: Mike Dere/AP Vis mer

- Sist gang jeg hørte stemmen hennes var lørdag kveld. Hun ringte og fortalte hun skulle overnatte, og sa hun var glad i meg, sier moren.

Siste gang Natashas og Terrance mor så de fire, var ved 22.30 tiden, da de gikk ut for å kjøpe noe å spise.

- De sa de skulle komme rett hjem, sier Renee Tucker til avisen.

Stadig flere drap

Drapsstatistikken i Newark, New Jerseys største by, har steget med 50 prosent siden 1998. Det store antallet drap har ført til at det er satt opp store plakater i sentrum, med teksten «Hjelp ønskes: Stopp drapene i Newark nå!»

- Alle som har barn i byen har panikk. Det må noe som dette til for at folk skal skjønne at ikke alle som drepes i Newark er dop-dealere, sier leder i organisasjonen Ta gatene tilbake, Donna Jackson.

Helgens tre drap øker drapstallet til 60 mennesker så langt i år. Dermed øker også presset mot borgermester Cory A. Booker, som i fjor vant valget med løfter om å redusere kriminaliteten.

Flere har krevd hans avgang som følge av drapene, men selv mener han at det ikke er løsningen på problemet.

- Dette er ikke tidspunktet for å drive politikk og å skape splid i byen, sier Booker.

LØFTEBRUDD: Borgermester Cory A. Booker vant valget i fjor med løfter om å redusere kriminaliteten.
DREPT:Terrance Aeriel (18) og Iofemi Hightower (20) dro på skoleball sammen og de ble skutt og drept i en skolegård i Newark sammen.
ÅSTEDET: I denne skolegården ble ungdommene skutt og drept.