15-åring sendt til barnevernet

Den 15 år gamle jenta som knivstukket en 14 år gammel jente på Grorud i Oslo i går kveld, er tvangssendt på barnevernsinstitusjon. Den 14 år gamle jentas tilstand er stabil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare et døgn etter at Oslo ble rammet av det brutale knivdrapet på 15 år gamle Benjamin Hermansen i Holmlia, skjedde det igjen: En ungdom stikkes ned med kniv. Denne gangen er det to jenter som er offer og gjerningsperson.

- Jenta har langt på vei erkjent de faktiske forhold. Hun er nå løslatt mot at hun tvangsmessig ble sendt til en barneverninstitusjon, sier jourhavende adjutant, Svein Bakkevig, til Dagbladet.no i kveld.

Kranglet

Den 15 år gamle jenta har sittet i avhør hos politiet i hele dag og er siktet for legemsbeskadelse. Jentas 19 år gamle kjæreste har også sittet i avhør, og er siktet for medvirkning og etterfølgende bistand.

De to jentene skal ha kranglet før 15-åringen stakk den 14 år gamle jenta med kniv i mageregionen. Episoden skjedde i et veikryss utenfor Grorud skole like før klokka 22.30 i går kveld.

- De to jentene hadde kranglet på forhånd. Noe mer vil jeg ikke ut med mer om hva som skjedde akkurat nå, sier Bakkevig til Dagbladet.no.

Jenta skal ha krabbet flere hundre meter før hun segnet om og ble liggende i grøftekanten. Kjæresten og en venninne av 14-åringen varslet deretter politi og ambulanse.

Politiet vil foreløpig ikke fortelle om de to jentene kjente hverandre godt fra før.

- Heldig

Jenta ble operert i natt, og det var bare små marginer som gjorde at den som stakk kniven ikke ville blitt siktet for drap.

- Formen til jenta er stabil og grei. Hun har hatt et stort blodtap, men etter hva vi har fått vite, har hun ikke fått skader på noen av organenen. Hun har vært heldig, melder politiførstebetjent Geir Tøråsen ved Stovner politistasjon til Dagbladet i dag.

Bekymret

Tøråsen innrømmer at han er bekymret for utviklingen i hovedstaden.

- Jeg er bekymret. Det er mye kniver blant ungdommen, og dermed blir det andre utfall ved krangling og lignende enn tidligere, sier etterforskeren.

Politiet har tatt blodprøver av den mistenkte 15-åringen, men har ikke noen holdepunkter for å si om hun var beruset i gjerningsøyeblikket.

PÅGREPET OG SIKTET:</B> En 15 år gammel jente er siktet og pågrepet for å ha knivstikket en 14 år gammel jente i Oslo i går kveld.