15-åring siktet for grov voldtekt

En ungdomsskoleelev er siktet for å ha voldtatt ei tenåringsjente i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet får opplyst at 15-åringen nekter enhver befatning med sexovergrepet. Hans eldre bror har tidligere i vinter vært siktet for den samme voldtekten, men han skal nå være sjekket ut av saken.

I stedet konsentrerer politiet nå etterforskingen rundt hans lillebror. Ifølge Dagbladets opplysninger mener politiet at en fotokonfrontasjon har styrket mistanken mot 15-åringen.

Brev- og besøksforbud

I Oslo tingrett er 15-åringen varetektsfengslet for inntil to uker med brev- og besøkskontroll fram til onsdag før skjærtorsdag. Dommeren mener, som politiet, at den omtalte konfrontasjonen heller styrker enn svekker mistanken mot 15-åringen som gjerningsmann.

Oslo-politiet hadde krevd at 15-åringen skulle sitte i varetekt i fullstendig isolasjon i to uker på grunn av fare for bevisforspillelse.

Det er spesielt fare for påvirkning av vitner og opplysninger som han nå kan få fra broren, mener politiet.

Nekter å gi DNA-prøve

15-åringen har imidlertid påkjært fengslingskjennelsen til Borgarting lagmannsrett.

Ifølge Dagbladets opplysninger skal det være gjennomført samleie i forbindelse med den påståtte voldtekten.

15-åringen nektet etter pågripelsen før helga å avgi DNA-prøve, angivelig fordi han ikke vet hva det egentlig er, ifølge fengslingskjennelsen.Politiet skal fortsatt sitte på en rekke opplysninger, som 15-åringen ikke er konfrontert med.