15-åring siktet for medvirkning til konedrap

En 15 år gammel gutt bosatt i Kristiansand er pågrepet og siktet for medvirkning til overlagt drap på den 25 år gamle kvinnen som ble skutt utenfor politistasjonen i Kristiansund sist fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra før er kvinnens fraseparerte ektemann siktet for overlagt drap på sin kone. Han er varetektsfengslet i åtte uker.

Den 15 år gamle gutten ble pågrepet tirsdag kveld i Kristiansand, på grunnlag av opplysninger som kom fram under avhør.

- 15-åringen har innrømmet i avhør at han har hjulpet den 32 år gamle drapssiktede med å skaffe drapsvåpenet, et grovkalibret skytevåpen, sier politifullmektig Åge Gustad i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Gustad vil ikke si om gutten er i familie eller har annen nær tilknytning til den siktede eller den drepte. Politiet vurderer fortløpende hva som skal skje videre med 15-åringen.

- Han er i forvaring hos politiet i Kristiansand. Han er over 15 år, og dermed gammel nok til å bli framstilt for varetektsfengsling, sier Gustad.

Den drapssiktede mannen og den drepte kvinnen har begge afghansk bakgrunn. Politiet vil ikke si noe om identiteten til 15-åringen.

NTB

KRISTIANSUND: Kvinnen ble skutt ned og drept av sin mann utenfor den felles inngangen til Nordmøre Tingrett og Kristiansund og Frei politistasjon. Ekteparet var på vei til til sivilretten til en sak om foreldreretten til felles barn. På bildet inngangen hvor kvinnen ble skutt.