15-åring skutt av sheriff på skole

To skytedrama på amerikanske skoler i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 15 år gamle gutten dro frem en pistol i klasserommet og beordret en klassekamerat inn i skapet.

Gutten hadde med seg våpenet i sekken da han viste det til to klassekamerater. Da de to vennene ville rapportere kameraten, ble det bråk.

Truet inn i skap

Dramaet skjedde på Milwee Middle School i Longwood, Florida.

Etter at den ene klassekameraten ble truet inn i et skap, beveget 15-åringen seg gjennom skoleområdet mens han veivet med pistolen i hånda.

Skutt og skadet

En spesialenhet fra Seminole County Sheriff\'s office rykket ut, og forsøkte å få gutten i tale. Til slutt fikk de isolert ham inne på et av skolens toaletter.

- Ved et tilfelle holdt han pistolen opp mot halsen. Da betjentene forsøkte å få ham i tale, hevet han våpenet, og vi måtte bruke dødelig makt, sier Sheriff Don Eslinger til nyhetsbyrået AP.

DRAMATISK: Vettskremte elever og foreldre samlet seg på utsiden av skolen mens sheriffsbetjenter jaktet på 15-åringen med pistol. Foto: Scanpix
DRAMATISK: Vettskremte elever og foreldre samlet seg på utsiden av skolen mens sheriffsbetjenter jaktet på 15-åringen med pistol. Foto: Scanpix Vis mer

I ubalanse

Han mener ungutten var suisidal, og at han flere ganger truet med å ta sitt eget liv eller dø under dramaet.

Gutten ble truffet av et skudd fra en av betjentene fra sheriffkontorets spesialenhet. Han ble fraktet til sykehus, og tilstanden fremdeles er uklar.

Mens politiet jaktet på gutten, ble skolen evakuert. TV-bildene av vettskremte barn som flyktet skolen skremte opp en rekke intetanende foreldre.

- Da jeg så nyhetene, kunne jeg ikke tro dette skjedde på min datters skole. Jeg kom med en gang, sier Anil Santos som var en av svært mange lilvredde foreldre som kom farende for å finne sine barn.

Flere skoleskudd

Også på Osborn High School i Detroit ble det avfyrt skudd i dag.

Ingen ble skadet da det som av politiet blir omtalt som «en ung person» avfyrte et skudd i en korridor. Skuddet traff veggen i andre siden.

Gjerningspersonen ble pågrepet senere på dagen.

FRYKTET: Foreldre kunne se dramaet utspille seg på TV-nyhetene, og strømmet til skolen for å se til sine barn.
UNGDOMSSKOLE: Skytedramaet skjedde på Milwee Middle School i Longwood, Florida