- 15-åring skutt og drept i mobbedrama

16-åring alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann i 50-årsaladeren er pågrepet og mistenkt for drap og drapsforsøk etter at to tenåringer ble skutt med hagle på en gård  i Karlskrona-området i Sverige i natt.

En 15-åring døde umiddelbart, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

50-åring pågrepet

Politiet fikk vite om det blodige overfallet i 01.30-tida i natt. Meldingen gikk ut på at to personer på moped hadde blitt skutt i forbindelse med en krangel. 4-6 ungdommer skal ha vært på gården da drapet skjedde.

Flere ambulanser og politipatruljer som rykket ut til åstedet kunne konstatere at den ene gutten var død, skriver TT. Den andre gutten, en 16-åring, er alvorlig skadet.

- Vi har pågrepet en 50 år gammel mann som er mistenkt for ugjerningen. Det var en slektning av ham som slo alarm, sier vakthavende Hans Nilsson ved politiet i Skåne og Blekinge til TT.

Da 50-åringen ble arrestert skal han ha overlevert haglegeværet han brukte til å skyte på ungdommene.

- Mobbing i månedsvis

DREPT: Den første meldingen til politiet gikk ut på at noen ungdommer på moped var blitt skutt. Foto: BENGT HÆLLQUIST
DREPT: Den første meldingen til politiet gikk ut på at noen ungdommer på moped var blitt skutt. Foto: BENGT HÆLLQUIST Vis mer

Motivet for tenåringsdrapet skal være at guttene i lengre tid har mobbet sønnen til gjerningsmannen, en 19 år gammel handikappet gutt.

- Her har det vært et forferdelig spetakkel med et par mopedister som har stelt i stand ugagn. De har mobbet sønnen og ødelagt ting. Alle her vet hvem de er, sier et vitne til TT.

Ifølge ham har den påståtte mobbingen pågått i månedsvis, og politiet har vært involvert i konflikten flere ganger uten at det skal ha hjulpet.

- Familien har ikke kunnet ha en postkasse stående på lenge, den blir bare ødelagt, sier vitnet.

Politiet leter nå etter de andre ungdommene som kan ha vært vitner til tragedien.

Et kriseteam fra Karlskrona kommune rykket i natt ut for å bistå pårørende og involverte.

Den skadde 16-åringen ble operert i morges, men tilstanden hans er ikke kjent utover at den er alvorlig.

- Tilstanden hans er alvorlig og han ligger på operasjonsbordet akkurat nå, sa vakthavende ved Blekinge-politiet til Aftonbladet.se i 05-tida.

- 15-åring skutt og drept i mobbedrama