15-åring tiltalt for voldtekt

En oslogutt (15) er tiltalt for å ha voldtatt ei elleve år gammel jente på Haugerud i Oslo i mars i fjor. Videre er han tiltalt for å ha forsøkt å voldta ei 15 år gammel jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15-åringen er en av de aller yngste som er tiltalt for voldtekt her i landet.

Guttens forsvarer, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff, sier til Dagbladet at 15-åringen nekter straffskyld for begge forholdene.

Etter det Dagbladet kjenner til, ble 15-åringen anmeldt for flere sex-overgrep mot andre jenter i det samme området i Oslo. Dette var tilfeller som kriminalpolitiet ble kjent med etter at voldstektssiktelsen mot 15-åringen ble offentlig kjent gjennom media.

Politiet har gjennomført flere dommeravhør i saken. Etterforskerne ønsket i den forbindelse at 15-åringen skulle stille opp på en konfrontasjon på Politihuset, for slik å undersøke om jentene kunne gjenkjenne ham.

Staff sier til Dagbladet at han motsatte seg at denne type etterforskingsskritt ble brukt mot 15-åringen.

- Jeg mener han var for ung, sier Staff. Dermed ble det ingen konfrontasjon. Videre ble det heller ikke flere voldtektstilfeller i tiltalen.

Staff sier at han nettopp har mottatt tiltalen fra statsadvokatene i Oslo, og at saken ikke er berammet for byretten.

Saken vakte betydelig oppsikt i fjor, både på grunn av de involvertes unge alder, og fordi 15-åringen satt varetektsfengslet i nesten to måneder før han ble overført til barnevernet.

Staff gikk til det uvanlige skritt å engasjere psykolog John Sandstrøm for å ta seg av 15-åringen. Staff gjorde dette for egen regning da gutten satt fengslet på sjuende uka.