15-åring tjente 13 mill

15-åringen tilbragte en sommer foran dataskjermen. Nå er han over 13 millioner kroner rikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da han fikk vite at matematikk-kurset han ville ta var avlyst, brukte Rishi Bhat (15) sommerferien til å lage et program som tillater brukerne å surfe anonymt på nettet. En klassekamerat designet grafikken, og SiegeSoft var født.

Det bragte 1,6 millioner dollar, eller 13,3 millioner norske kroner, rett inn på 15-åringens konto.

- SiegeSoft skjuler abonnentenes identitet. Det betyr at du kan surfe på nettet uten å legge igjen et eneste spor, sier Bhat ifølge nyhetsbyrået AP.

Nonchalant

Den Vancouver-baserte investoren David Hodge fattet interesse for tenåringens program. Etter måneder med forhandlinger, solgte Bhat programmet sitt for 40 000 dollar, eller nærmere 330 000 kroner, i kontanter, 1,5 millioner andeler i Rocca-aksjer, og en andel av de første to årenes overskudd, mot at 15-åringen skulle fortsette å jobbe med SiegeSoft.

Rocca kjøpte også myEdesk.com, en tjeneste Bhat og en tidligere klassekamerat har utviklet for å lagre datafiler på en nettadresse, så man kan jobbe videre med prosjekter fra en hvilken som helst maskin.

Kald middag

Bhat er så nonchalant når det gjelder arbeidet sitt, at til og med foreldrene ble overrasket over sønnens lukrative hobby.

- Da han var 14 og jeg ropte ham ned til middag, kunne han svare at jeg måtte vente fordi han hadde en kunde på tråden. Da tenkte jeg bare: «For en livlig fantasi!», sier moren Rita Bhat.