VARETEKTSFENGSLET: To personer ble skadet da en kvinne gikk amok med kniv på Sørlandssenteret i Kristiansand 26.07. Nå er 15-åringen varetektsfengslet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
VARETEKTSFENGSLET: To personer ble skadet da en kvinne gikk amok med kniv på Sørlandssenteret i Kristiansand 26.07. Nå er 15-åringen varetektsfengslet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

15-åring varetektsfengslet etter knivdrap i Kristiansand

15-åringen som er siktet for drap og drapsforsøk i Kristiansand er varetektsfengslet i to uker. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet/NTB): I kjennelsen fra Kristiansand tingrett ilegges jenta også brev- og besøksforbud. Hun er siktet for drap og drapsforsøk.

- Hun er fortsatt innlagt på psykiatrisk avdeling for undersøkelse. Det er en frivillig innleggelse, så politiet har vakthold på stedet. Vi tar sikte på å overføre henne til fengsel i begynnelsen av neste uke. Sykehuset har bedt om litt tid for å vurdere hennes tilstand, og det får de, sier fungerende påtaleansvarlig Cecilie Pedersen Hille hos politiet i Agder til NTB.

I kjennelsen fra Kristiansand tingrett, ilegges jenta også brev- og besøksforbud.

15-åringen er siktet for å ha drept sommervikar Marie Skuland (17) med kniv og knivstukket en 23 år gammel kunde inne på Coop Obs på Sørlandssenteret i Kristiansand onsdag.

23-åringen er innlagt på Oslo universitetssykehus med det som torsdag ble karakterisert som kritiske skader. Politiet har ikke fått noen ny oppdatering på helsetilstanden hennes.

Erkjenner ikke straffskyld

Den siktede 15-åringen har så langt gitt uttrykk for at hun ikke erkjenner straffskyld. Politiet tar sikte på å avhøre henne i løpet av fredag ettermiddag. Det forrige forsøket på avhør ble avbrutt som følge av jentas helsetilstand.

Politiet vet fortsatt ikke sikkert om 15-åringen kjente de to som ble knivstukket fra før.

- Vi fortsetter å jobbe med det. På nåværende tidspunkt ingenting som tyder på at det var noen relasjon mellom dem, sier Hille.

Ønsker svar

Dagbladet har vært i kontakt med bistandsadvokat til avdødes familie, Åse Johnsen Drabløs, fredag morgen. Hun sier familien ønsker svar.

- Familien ønsker å få vite hva som har skjedd og hvorfor siktede har gjort dette, sier hun.

Mange vitner

Til Dagbladet sier fungerende påtaleansvarlig Hille at det vil bli forsøkt avhør av den siktete 15-åringen i ettermiddag.

- Videre utover dagen og helga fortsetter vi med vitneavhør og en del teknisk, sier hun.

- Hvor mange vitner er det snakk om?

- Det er relativt mange, uten at jeg kan si noe mer konkret enn det. Det er snakk om et tosifret tall. Det har skjedd på offentlig sted med mange til stede, svare Hille.

På grunn av at siktede ikke har forklart seg ennå, har ikke politiet kommet lenger i etterforskingen av motiv eller årsak.

Når det gjelder den skadde 23-åringen som ble sendt med luftambulanse til sykehus i Oslo med alvorlige skader, vet ikke politiet noe mer. De prøver nå å kontakte sykehuset.