LEDER OVER 15-ÅRING: Donald Trump er godt i ledelsen over en 15-åring fra Iowa, men spøken til bondegutten har blitt merkbar i det store presidentracet i USA: Foto: REUTERS / Dominick Reuter / NTB scanpix
LEDER OVER 15-ÅRING: Donald Trump er godt i ledelsen over en 15-åring fra Iowa, men spøken til bondegutten har blitt merkbar i det store presidentracet i USA: Foto: REUTERS / Dominick Reuter / NTB scanpixVis mer

15-åring vil ta president- skalpen til Trump og co

Tullestiller til valg og gjør det bra på målinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spøken hans krydrer en allerede velkrydret presidentkamp i USA der hovedingrediensene foreløpig har hett Donald Trump, Hillary Clinton og Jeb Bush.

Presidentkandidaten Deez Nuts gjør seg nå merkbar på målinger i USA. Ifølge målingene til det private selskapet Public policy polling (PPP) høster han ni prosent av stemmene i staten North Carolina, åtte prosent i Minnesota og sju prosent i Iowa mot de mer kjente presidentkandidatene Donald Trump og Hillary Clinton.

Det spesielle er at bak navnet Deez Nuts skjuler 15 år gamle Brady C. Olson seg. 15-åringen skal straks starte sitt andre år på high school. Likevel hadde han få problemer med å fylle ut det offisielle søknadsskjemaet som gjorde ham til uavhengig presidentkandidat i USA.

- Jeg tror jeg er et bedre alternativ enn Hillary Clinton, Donald Trump eller Jeb Bush, sier 15-åringen til Keyc.com.

15-åring vil ta president- skalpen til Trump og co

Bondegutten kommer fra et lite sted som heter Wallingford i Iowa og har 197 innbyggere, ifølge nettstedet.

I USA må man være fylt 35 år for å bli president så 15-åringen har god tid. Han sier det vil bli lite tid til å drive noe kampanje siden det snart er skolestart, men sier han vil holde på «så lenge USA ønsker det.»

I et e-post-intervju med magasinet Rolling Stone svarer han hvilke kvalifikasjoner han har som kan gjøre ham til president.

- Det at man fylle ut et skjema så vagt at det ikke inkluderer alderen din, eller at alle skjemaer godkjennes selv om de bare er delvis utfylt betyr at alle kan stille til valg.


Og grunnen til at han stiller til valg?

- Jeg ønsker virkelig ikke å se Clinton, Bush eller Trump i det hvite hus, så jeg forsøker vel å ta opp kampen, svarer han.

Foreldrene er klar over sønnens politiske stunt, men trodde ikke det skulle få så mye oppmerksomhet.

- Brady sa noe om å søke om et eller annet for presidentskapet. Når en 15-åring forteller deg det, ler du det jo bare bort, sier pappa Mark Olson til ABC news.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Kampanjenavnet Deez Nuts var det broren han som hjalp ham med og refererer til internettfenomenet med samme navn. Opprinnelig stammer uttrykket fra en av tekstene til rapperen Dr. Dre fra tidlig på 90-tallet, ifølge ABC news.