Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Far siktet etter alvorlig vold på Toten

15-åringen er for skadd til å kunne avhøres

Åstedet frigjort av politiet.

ÅSTED: Politiet sperret av et stort område rundt huset på Kapp i Østre Toten. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
ÅSTED: Politiet sperret av et stort område rundt huset på Kapp i Østre Toten. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer

15-åringen, som ble utsatt for en alvorlig voldshendelse på Kapp i Østre Toten, kjemper fortsatt for livet på Ullevål sykehus i Oslo.

I dag kunne politiet opplyse at helsetilstanden til 15-åringen fortsatt er uavklart.

- Han er så pass hardt skadd at det ikke er aktuelt å gjennomføre noen avhør av fornærmede, sier politifaglig etterforskningsleder John Eivind Melbye, til Dagbladet.

Da patruljene ankom åstedet onsdag i forrige uke, fant de 15-åringen liggende livløs. Patruljen tok i bruk hjertestarter for å redde livet til 15-åringen og fortsatte med førstehjelp til luftambulansen ankom boligfeltet på Kapp.

- Patruljen som kom først til stedet gjorde en god jobb, sier Melbye.

SE TV: En person er siktet etter en alvorlig voldshendelse på Toten. Fornærmede ble sendt til Ullevål sykehus med livstruende skader. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Blodprøver

Så langt har politiet gjennomført et avhør av den siktede faren.

- Vi har foreløpig ikke avhørt han igjen, men det kommer, sier Melbye.

Det er faren til gutten som er siktet i saken. Ifølge politiet var pågripelsen av mannen udramatisk.

Politiet vil ikke si noe om farens tilstand da han ble pågrepet.

- Det ble tatt blodprøver av den siktede etter pågripelsen, sier John. Eivind Melbye, og opplyser at det er rutine i slike saker.

Bolighuset der den tragisk voldshendelsen fant sted er nå frigjort av politiet som er ferdige med sine åstedsundersøkelser. Melbye vil på nåværende tidspunkt ikke kommentere om de tekniske undersøkelsene bekrefter siktedes forklaring.

- Vi gjør nye etterforskingsskritt for å undersøke videre det vi vet og det vi ikke vet, sier Melbye.

Sjokk

Voldshendelsen har preget tettstedet som ligger idyllisk til på vestsiden av Mjøsa. En beboer i nærheten av åstedet beskriver hendelsen som skrekkelig.

- Dette er dypt tragisk. Han er den siste personen jeg kunne tenke meg som ville gjøre noe sånt, sier en nabo som Dagbladet var i kontakt i etterkant av hendelsen. Han har utsikt til huset fra stuevinduene sine og forteller at han aldri tidligere har sett eller hørt noe bråk fra naboene sine.

TOTEN: Klokka 08.38 i dag tidlig fikk politiet melding om en alvorlig voldshendelse på Toten. Video og reporter: Martin Benedikt Sjue Vis mer

Politiet opplyser om at familien blir tatt vare på av kommunens kriseteam.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media