15-åringen tilstår drap på 17-åring

Det var 17 år gamle Espen Andre Flønes fra Porsgrunn som ble stukket i hjel med kniv på en privatfest i Langesund i Telemark ved 21-tiden i går kveld. En 15 år gammel gutt fra Bamble har tilstått drapet, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15-åringen vil i morgen bli framstilt for varetektsfengsling siktet for forsettlig drap. Politiet vil be om inntil åtte uker i varetekt, men vil be om at 15-åringen tilbringer varetektstiden i en offentlig institusjon. Rettsmøtet i Skien og Porsgrunn forhørsrett vil bli begjært holdt for lukkede dører.

  - Vi frykter ikke fare for bevisforspillelse eller gjentakelse, men begjærer ham varetektsfengslet fordi det har skjedd et drap, sier politiadjutant Odd Kostveit ved Bamble lensmannskontor til NTB.

Sjaulusidrap?

Drapet skjedde i en enebolig i Gamle Langesund, hvor det ikke var voksne til stede. Rundt 20 ungdommer mellom 14-18 år deltok på festen som endte med drap. Vitner har forklart pressen at knivstikkingen skjedde etter et sjalusidrama om ei jente. 15-åringen skal ha vært beruset da han trakk kniven. Politiet ville i dag ikke kommentere disse spekulasjonene.

  Etter det NTB får opplyst, var ikke den siktede og den drepte nære venner. Det skal ikke ha vært direkte øyenvitner til knivstikkingen, som ifølge politiet skjedde i et annet rom enn stuen hvor de fleste oppholdt seg.

Krisehjelp

Ungdommene som deltok på festen ble etter den tragiske hendelsen brakt til Porsgrunn politistasjon som vitner og for å få bistand av prest, opplyste konstituert politimester Odd Reidar Humlegård i Telemark til NTB natt til i dag.

  Ambulansepersonellet som kom til boligen meldte fra om drapet til politiet.

Pågrepet

15-åringen som trakk kniven, rømte først fra åstedet. Han ble pågrepet halvannen time senere i en bil ikke langt fra boligen der drapet skjedde. Gutten satt i bilen sammen med en annen person som er vitne i saken. Pågripelsen skjedde uten dramatikk. En hundepatrulje fra Skien politistasjon lette etter drapsvåpenet i dag, men kniven var fremdeles ikke funnet da NTB snakket med politiet ved 18-tiden.

  Den siktede 15-åringen ble avhørt i løpet av i dagen, og han blir bistått av advokat Geir Frønes. Politiet avhørte også vitner i løpet av i dagen, og fortsetter med dette i morgen.

  17-åringen ble kjørt til Oslo i dag kveld til obduksjon, og obduksjonsrapporten er ventet i morgen.

(NTB)