15-åringen tilsto drapet

SKIEN (Dagbladet): 15-åringen fra Bamble som seint lørdag stakk ned og drepte den 17 år gamle Espen André Flønes fra Porsgrunn, satt i går i lange politiavhør. Gutten skal ha erkjent ugjerningen, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Porsgrunn-politiet uttaler at den unge drapsmannen ikke vil bli underlagt ordinær varetektsfengsling, men i stedet bli tatt hånd om av barnevernet.

Drapsvåpenet, en kniv, er ennå ikke funnet. Noe motiv for knivdrapet er ifølge politiet ennå ikke fullt ut klarlagt.

Krangel om jente

Kort etter drapet lørdag kveld ble det fra vitners side fortalt at den unge drapsmannen skal ha sagt «du har tatt jenta mi» til 17-åringen. Vitner har også forklart at det ikke skal ha blitt sagt mye de to imellom før selve udåden fant sted. Andre har forklart at de ikke skjønte realitetene i det som foregikk, selv etter at de så at blodet rant fra offerets bryst.

Ingen vitner?

Gutten stakk ned 17-åringen noe før klokka ni på kvelden. Politiet fikk melding klokka 21.03. Porsgrunnsgutten døde 15- 17 minutter seinere.

Det skal ikke ha vært øyenvitner til selve knivstikkingen blant dem politiet i går hadde avhørt. Drapshandlingen fant trolig sted i privathusets underetasje. Offeret klarte å karre seg opp på badet, der festdeltakere forsøkte å hjelpe ham før ambulansen nådde fram.

Halvparten av ungdommene som var til stede under festen i privathuset i Klamraveien i Langesund, var i går kveld ennå ikke avhørt.

Det er brakt på det rene at ungdommen som nå er siktet for forsettlig drap, ikke skal ha kjent 17-åringen før de møttes på festen.

Guttens unge alder (fyller 16 denne måneden) og et behov for miljøforandring, gjør at han straks vil bli tatt hånd om av en egnet barnevernsinstitusjon, opplyste politiadjutant Odd Kostveit til pressen i går.

Utvidet blodprøve

Det er tatt utvidet blodprøve av drapssiktede, med tanke på så vel alkohol- som stoffpåvirkning i gjerningsøyeblikket. Gutten ble pågrepet ca klokka 22.30 lørdag kveld av to lokale politifolk. Gutten har i avhør forklart at han kastet kniven på vei bort fra åstedet.

Guttens forsvarer, advokat Geir Frønes, var sammen med siktede under avhørene i går.

INSTITUSJON: Siktedes unge alder - ha fyller 16 år denne måneden - gjør at politiet allerede nå signaliserer at gutten vil bli underlagt barnevernets oppsyn på en egnet institusjon. Fra venstre politiadjutant Odd Kostveit, lensmann Gunnar Sundt og lensmannsfullmektig Dag Størksen.