Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15 års fengsel for drap på gravid kone

Mannen stakk 26-åringen i brystet med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En vietnamesisk asylsøker (31) er i Oslo tingrett dømt til fengsel i 15 år for drapet på sin gravide kone.

Ifølge dommen var drapet forsettlig og ble begått under særdeles skjerpende omstendigheter, slik det går fram av tiltalen. Dommen er også i tråd med aktors straffepåstand.

Den 31 år gamle vietnameseren er dømt for å ha drept sin 26 år gamle kone ved å påføre henne flere knivstikk i brystet på Prinsdal i Oslo i november i fjor.

Husker ikke

Tiltalte har tatt betenkningstid på om han vil anke dommen. Han har under rettssaken ikke erkjent straffskyld i drapet med henvisning til at han ikke husker å ha begått det.

Retten mener at tiltalte må ha vært bevisst og tilregnelig under drapshandlingen. Og retten viser da til de rettspsykiatriske sakkyndige som har uttalt at tiltaltes sviktende hukommelsen må skyldes fortrengning av drapet.

Asylavslag

Da drapet ble begått, hadde tiltalte besøksforbud hos kona og sin datter. Men han møtte likevel kona og datteren på Oslo City 17. november i fjor der han, uten at kona visste det, kjøpte en kniv som han senere brukte som drapsvåpen. Kona ble påført 11 knivstikk i brystet, og flere av dem i gikk inn i hjertet, går det fram av dommen.

Domfelte er asylsøker fra Vietnam med 4,5 års økonomiske studier bak seg i hjemlandet. Etter å ha fått avslag på asyl i Tyskland kom han til Norge og fikk også asylavslag her med krav om å forlate landet i 2004.

Oppreisning 

I dommen er vietnameseren frikjent for ulovlig opphold i landet. Retten finner det ikke bevist at han var klar over at han oppholdt seg ulovlig i landet. Tiltalte ble også funnet skyldig i tilleggstiltalene om mishandling av konas særkullsbarn og trusler mot sin kone.

De to etterlatte barna, tiltaltes egen datter og konas særkullsbarn, er tilkjent 250.000 kroner hver i oppreisning for ikke økonomiske tap. Konas mor og ungenes mormor er tilkjent 130.000 kroner i oppreisning og vel 20.000 kroner i erstatning for økonomiske tap tiltalte har påført henne. Dommen i Oslo tingrett var enstemmig. (NTB)