15 års fengsel for Marianne-drapet

STAVANGER (Dagbladet.no): Per Helge Lerøy (26) ble i dag dømt til 15 års fengsel for drapet på sin nabo, tobarnsmoren Marianne Våge (29). Lerøy vurderer å anke dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen falt i Haugesund byrett i formiddag. Aktor la ned påstand om 14 års fengsel og fem års sikring. Marianne Våge (29) ble drept i sitt hjem natt til 9.april i fjor.

Per Helge Lerøy (26) vurderer å anke dommen på 15 års fengsel for drapet på sin nabo, Marianne Våge. Da byrettsdommer Tine Odland i formiddag spurte om han vedtok dommen, tok haugesunderen betenkningstid. Han skal nå drøfte saken med sine advokater.

Husker ingen ting

26-åringen har hele tiden holdt fast ved at han ikke husker noenting fra drapsnatta. Men under rettssaken mot ham innrømmet Lerøy at det sannsynligvis var han som drepte naboen, på grunn av DNA-bevisene som knyttet ham til drapsåstedet.

Hans blod ble funnet inne hos drapsofferet, og politiet fant rester av hennes blod på Lerøys sko.

Retten slår fast at Lerøy tok seg inn kjellervinduet, gikk opp på Marianne Våges soverom og tiltvang seg utuktig omgang med henne. Deretter prøvde 29-åringen å flykte, men etter et basketak på badet i 1. etasje ble hun drept i gangen.

- Jeg er overrasket over at retten finner dette hendelsesforløpet bevist, når selv aktor sa at det var tvil om dette. Og jeg er spesielt overrasket over at retten gir tiltalte ett år lenger straff enn det aktor ville ha, uten å gi noen begrunnelse for det, sier John Christian Elden i Advokatfirmaet Elden til Dagbladet.no.

Han forteller at Per Helge Lerøy tok rettsavgjørelsen svært tungt.

- Nå skal min klient få tid til å lese dommen og tenke seg om. Så får ta stilling til om dommen skal ankes, sier Elden.

<B>HJEMME:</B> Marianne Våge ble voldtatt og drept i sitt eget hjem.