15 ÅR: Nutbush Loma Lodge hotell, der spanske og portugisiske VM-journalister ble utsatt for væpnet ran onsdag. Ranerne er allerede funnet, stilt for retten og dømt til 15 års fengsel. Foto: SCANPIX/AFP
15 ÅR: Nutbush Loma Lodge hotell, der spanske og portugisiske VM-journalister ble utsatt for væpnet ran onsdag. Ranerne er allerede funnet, stilt for retten og dømt til 15 års fengsel. Foto: SCANPIX/AFPVis mer

15 års fengsel for ran av journalister

Rekordrask saksbehandling etter VM-ran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| To menn som ranet journalister fra Portugal og Spania rett før fotball-VM er allerede dømt til 15 års fengsel.

Politiet arresterte mennene i løpet av kort tid, og tre dager etter det væpnede ranet har mennene allerede fått sin dom. En 20-åring og en 28-åring, begge fra Zimbabwe, er dømt til 15 års fengsel.

En tredje mann, en 20-åring fra Nigeria, er dømt til fire års fengsel for heleri. Gjenstandene som ble stjålet under ranet ble funnet i hans besittelse.

Sør-Afrika håper at VM skal gjøre landet mer attraktivt som turistmål, og meldinger om væpnede ran er dårlig reklame for turistnæringen. Man setter dermed store ressurser inn på å sende signaler om at de som raner VM-turister eller - journalister vil bli jaktet på, arrestert og straffet hardt.

- Måten vi gjennomførte denne etterforskningen og avgjorde saken er et varsel til kriminelle om at vi ikke farer med tomme trusler, sier politiminister Nathi Mthethwa.

(NTB)

TOK AFFÆRE: Politisjef BheKi Cele sørget for rekordrask saksbehandling. Foto: EPA/Scanpix
TOK AFFÆRE: Politisjef BheKi Cele sørget for rekordrask saksbehandling. Foto: EPA/Scanpix Vis mer