15 års forvaring for samboerdrap

Frostating lagmannsrett har dømt en 39 år gammel mann fra Oslo til forvaring i inntil 15 år, etter at han drepte sin tidligere samboer Jorun Hilde Dale i Sykkylven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tiden i forvaring skal minimum være 7 år, fastslår retten. Dermed er straffeutmålingen nøyaktig lik den tingretten kom fram til, og i tråd med påstanden fra aktor, førstestatsadvokat Jan Hoel.

Den domfelte 39-åringen må også betale oppreisning på 50.000 kroner til avdøde Jorun Hilde Dales fraseparerte ektefelle. Lagmannsretten legger vekt på at domfeltes inntreden i et godt og harmonisk ekteskap førte til separasjonen, og at den tidligere ektefellen har følt tap og savn.

Det separerte ekteparet hadde også planer om å flytte sammen igjen, og hadde tatt skritt for å gjøre dette. Da saken tidligere ble behandlet i tingretten, ble kravet om oppreisning avvist.

Det var natt til 19. juni i fjor drapet i Aurelia i Sykkylven skjedde, og domfelte ringte selv politiet og varslet om drapet. Han var da ruset på alkohol og hasj.

Han hadde først vært leieboer hos ekteparet i Sykkylven, men fikk et forhold til Jorun Hilde Dale som gjorde at ektemannen hennes flyttet ut, mens leieboeren (domfelte) flyttet inn. Forholdet endte i vold og trusler, og i knivdrapet natt til 19. juni 2001.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer