Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FNB:

15 av 16 medlemmer i Klepp trekker seg

Nesten hele FNB Klepp trekker seg etter at vedtaket om eksklusjon av partiets listetopp Aina Grude Larsen ble omgjort. - Oppstartsproblemer, sier Grude Larsen.

KONFLIKT: Nesten hele FNB Klepp trekker seg etter at etter at partiet sentralt har opphevet lokallagets eksklusjon av Aina Larsen Grude. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
KONFLIKT: Nesten hele FNB Klepp trekker seg etter at etter at partiet sentralt har opphevet lokallagets eksklusjon av Aina Larsen Grude. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Både styret og alle aktive medlemmer i partiet Folkeaksjonen nei til mer Bompenger i kommunen trekker seg helt ut av partiet. Det melder Stavanger Aftenblad.

Dette kommer i etterkant av at listetopp Aina Grude Larsen ble kastet ut av partiet på selve valgdagen etter at hun gjentatte ganger skal ha brutt partiets vedtekter. På et ekstraordinært møte i sentralstyret på tirsdag ble eksklusjonen likevel omgjort.

Nå har altså hele styret og alle aktive medlemmer i partiet i kommunen trukket seg - bortsettfra Grude Larsen.

- Helt uakseptabelt

- Hele styret og alle listekandidatene trekker seg som følge av denne saken, sier leder Geir Morten Øvestad til avisa.

Ekskluderingen i lokallaget skjedde uten velsignelse fra sentralstyret, som tirsdag avholdt et ekstraordinært møte og omgjorde eksklusjonen.

- Det er helt uakseptabelt at de omgjør vår ekskludering. Jeg kan ikke lenger vedkjenne meg en slik organisasjon, sier Øvestad.

Han er valgt inn i kommunestyret i Klepp i Rogaland for FNB sammen med Aina Larsen Grude, men møter nå i sitt første kommunestyre som uavhengig.

- Glad for at det skjer nå

UFORSTÅENDE: Grude Larsen sier til Dagbladet at hun stiller seg uforstående til beskyldningene. Foto: Privat
UFORSTÅENDE: Grude Larsen sier til Dagbladet at hun stiller seg uforstående til beskyldningene. Foto: Privat Vis mer

Grude Larsen uttaler overfor Dagbladet at hun stiller seg uforstående til beskyldningene som de andre partimedlemmene har kommet med.

- Jeg skjønner ikke hvor de har det fra, og de kommer med beskyldninger som jeg ikke kjenner meg igjen i. Jeg var innstilt på å legge dette bak meg, sier hun.

Ifølge Grude Larsen kommer derimot ikke hendelsen til å få noen større virkninger for partiet framover.

- Jeg tenker sånn helt ærlig at dette er oppstartproblemer i og med at vi er et såpass nytt parti som har vokst så fort. Hvis det skal være konflikter, er jeg glad for at det skjer nå, sier hun.

KONFRONTASJON: Øyvind Klementsen (60) holdt hyllestskål for Folkeaksjonen nei til mer bompenger-leder Trym Aafløy. Etterpå ble han kastet ut fra partiets valgvake, og raste mot lederen. Reporter: Trym Mogen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Bruker ikke energi på dette

Partileder Frode Myrhol i FNB skriver i en SMS til Rogalands Avis at han ikke vil bruke energi på folk som ønsker å trekke seg fra partiet. Slike folk klarer partiet seg uten, mener han.

- Vi ønsker å bygge dette partiet rundt folk som brenner for saken, ikke folk som prøver å ekskludere medlemmer fordi de ikke liker dem. Dette er en type menneskesyn som strider fullstendig mot FNBs verdier.

FNB fikk 5,5 prosent av stemmene i Klepp, noe som ga dem to representanter i kommunestyret.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media